Bota al contingut principal

El senador de Compromís, Carles Mulet, s’ha entrevistat amb el president de la República Àrab Sahrauí Democràtica (RASD), Brahim Ghali al campament de refugiats de Tindouf i amb el primer ministre de la República Àrab Sahrauí Democràtica, Bucharaya Hamudi Beyun, per conèixer les dificultats que ha travessat aquest poble arran de la pandèmia de l’Covid-19 i la seua situació política.

Una representació de parlamentaris com Jordi Martí (ERC), Koldo Martínez (Geroa Bai) i Jon Rodríguez (IU), a més de Mulet, s’han reunit amb els màxims dirigents del Front Polisario, atenent la seua invitació, per estudiar vies de col·laboració amb aquest poble per buscar el seu reconeixement internacional, la garantia dels drets humans i una postura més clara des de les institucions espanyoles.

“Hem repassat els incompliments amb aquest poble, el paper passiu que està permetent la vulneració sistemàtica per part de el règim del Marroc dels drets humans i els acords internacionals. Declaracions tan impresentables com les de Pablo Casado estan dificultant la situació d’aquest poble, ja que recordem que aquesta gent va ser espanyola i viu un conflicte que s’arrossega durant més de 40 anys. El nostre compromís està més present i activa que mai després d’aquesta visita i seguirem treballant en pro d’una solució per a aquest poble, que viu sumit en una situació de pobresa i abandó completament injustificables “, ha assenyalat Mulet.