Bota al contingut principal

Compromís ha presentat la campanya “Exigim Igualtat, Exigim Respecte” amb la qual la coalició valencianista eixirà als carrers a arreplegar signatures per a reclamar un finançament just, unes inversions acorde al pes poblacional i el pagament del deute històric generat per anys d’infrafinançament per part del govern estatal.

Així, Compromís té previst una gran recollida de signatures per nombrosos municipis del País Valencià, centrant els seus esforços demà dissabte, dia 13 de novembre, amb una campanya que s’allargarà durant les pròximes setmanes. Municipis com València, Ontinyent, Alacant, Gandia, Xàtiva, Vila-real, Castelló de la Plana, Segorbe, Dénia, Puçol, Moncofa, Teulada, Calp, Soneja, Alcoi o Vinaròs entre d’altres.

Tal com a assenyalat el síndic de Compromís a les Corts, Fran Ferri, “esta campanya comença en el Debat de Política General de les Corts Valencianes, fruit de l’infrafinançament al qual ens sotmet l’Estat espanyol governe qui governe. Així, amb aquesta campanya no només volen visibilitzar el greu problema d’infrafinançament que patim les valencianes i els valencians, sinó també, encoratjar la ciutadania a participar massivament en les manifestacions que tindran lloc el pròxim 20 de novembre a Castelló, València i Alacant”.

Esta iniciativa està connectada amb la campanya “Tren Cancelado” per exigir un servei de rodalies digne, la transferència dels recursos i la gestió de les rodalies valencianes a la Generalitat, així com l’ampliació del servei a tot el territori valencià. “Quan parlem d’infrafinançament passa el mateix que quan parlem de rodalies, que el govern central fa oïdes sordes i que els partits d’àmbit estatal obliden estes reivindicacions al creuar la frontera valenciana” ha conclòs Fran Ferri

Per la seua part, la regidora de Compromís de València, Lucia Beamud, ha volgut destacar els problemes amb les quals ha de fer front la ciutat per no gaudir d’un finançament just. “Parlem de poder acabar el túnel passant, soterrar les vies, acabar el Parc Central i dotar de més recursos als nostres centres culturals, com ara, el Museu de les Belles Arts de València, que a diferència d’altres museus estatals, no rep els recursos que mereix”

Per a Beamud, “no comptar amb un finançament suficient obliga a les institucions municipals i autonòmiques valencianes a dedicar recursos propis extra, a diferència d’altres ciutats i autonomies, per a sufragar serveis públics com l’educació, la sanitat o la dependència, aquesta última, encara amb un incompliment més sagnant ja que vulnera la llei de dependència estatal”.