Bota al contingut principal

El senador de Compromís, Carles Mulet, ha considerat com “una oportunitat perduda” la Llei de Cadena Alimentària que es debatrà aquesta setmana al Senat després del seu pas pel Congrés i ha lamentat que “es perpetue el maltractament a la primera baula d’aquesta, quan haurien de ser els principals actors i beneficiaris d’aquesta”. La coalició ha retret al Govern que “seguisca sense atorgar els reequilibris i justícia que el sector reclama als carrers” i li ha recordat els compromisos adquirits per a lluitar contra els abusos que es donen per part dels operadors, que continuen jugant a competències deslleials, posicions de domini o revenda a pèrdues.

El PSOE no ha tingut a bé escoltar les nostres esmenes bàsiques en aquesta matèria i entenem que la futura Llei, de prosperar en aquests termes, no s’ajustaria a la normativa comunitària, per la qual cosa molt ens temem hauran de vindre d’Europa a renyir o multar-nos una vegada més per no respectar aqueixos mínims a l’hora de legislar i deixa desemparats novament als més febles”, ha assenyalat el senador valencianista.

La coalició va traslladar desenes d’esmenes procedents d’organitzacions agràries que cercaven que els agricultors tingueren eines per a equilibrar el seu poder negociador en la cadena. “Però res d’això ha sigut possible per la seua nul·la voluntat sancionadora, ni la lluita contra pràctiques deslleials, ni la prohibició de venda a pèrdues. Una cosa són els compromisos de cara a la galeria quan es donen mobilitzacions i l’altra la lletra xicoteta, per la qual cosa veiem com, lamentablement, s’ha deixat perdre una oportunitat de canviar el model a un altre més just i revertir la sagnia de professionals i d’abusos que està exhaurint la rendibilitat del nostre sector primari, sense que ningú els defense”, ha conclòs.

Compromís recorda que sense justícia en el camp s’acaben els nostres agricultors, els nostres ramaders, paisatges, pobles i els productes agroalimentaris de qualitat i ha lamentat la nul·la voluntat demostrada.