Bota al contingut principal

La Comissió de Sanitat i Consum en les Corts Valencianes ha aprovat hui, amb els vots a favor de tots els grups parlamentaris, una Proposició No de Llei (PNL) de Compromís en què es demana que el Consell garantisca que tots els hospitals públics valencians compten amb la ‘walking epidural’ o epidural ambulant, de manera que totes les dones puguen accedir, si així ho volen, a aquesta anestèsia per al seu part.

Segons la portaveu adjunta de Compromís, Mònica Álvaro, que ha elaborat la proposta, “la incorporació de la ‘walking epidural’ a tots els hospitals públics valencians pot suposar un avanç cap a la humanització dels parts, on es va més enllà de garantir la capacitat de moviment, ja que permet que les dones que donen a llum puguen sentir cada part del procés minimitzant el dolor”.

“Cada dona té un llindar del dolor diferent i això no ha de repercutir en la capacitat de tindre el part que cada dona vulga i necessite. Sobretot, si es pot comptar amb les eines necessàries per a fer-ho, com en aquest cas la ‘walking epidural’, que minva el dolor, però que com qualsevol altre fàrmac no sempre actua amb la mateixa intensitat en totes les dones per igual”.

“És necessari que els centres de salut i hospitals donen informació a les dones durant el seu embaràs sobre l’epidural ambulant, per tal de garantir que elles tinguen tota la informació amb el temps suficient per a permetre-les conéixer i decidir entre les diferents opcions per al seu part”, ha conclòs la diputada de Compromís, Mònica Álvaro.