Bota al contingut principal

El diputat de Compromís, Josep Nadal, ha presentat una bateria de preguntes per evidenciar i buscar solucions a la mala gestió de Marina Salut en la Marina Alta. La negativa de Marina Salud de vacunar l’alumnat de les escoles de Benigembla, Castell de Castells, Parcent, Murla i la Vall de Laguar als centres educatius i obligar-los a anar al centre de salut d’Orba per rebre la primera dosi de la vacuna contra la covid-19, per tal de no enviar una dotació bàsica a estos pobles de l’interior “ha estat el detonant per registrar una sèrie de preguntes que posen de relleu el que tota la ciutadania de la Marina Alta tenim clar, que la gestió de Marina Salut té interessos econòmics i no està al costat dels interessos generals de la ciutadania. No és només que estos pobles no disposen d’atenció hospitalària domiciliaria, o no hi haja personal cada dia als seus consultoris, és que, ni tan sols han enviat personal per a vacunar els xiquets i les xiquetes de les escoles de l’interior, i han obligat a fer que es desplacen al centre de salut d’Orba per rebre el que la resta d’alumnat del País Valencià ha rebut als seus centres escolars”. 

Les altres preguntes del diputat Josep Nadal tracten la carència de material i maquinària a l’Hospital de Dénia, que romanen empaquetades als corredors “amb una clara intencionalitat de Marina Salut de deixar de prestar serveis i que així es quede la prestació Ribera Lab, la divisió de laboratoris de Ribera Salud. Al final, les picabaralles empresarials d’uns pocs acaben repercutint en el penós servei que ja per si es dóna a la ciutadania”, assegura Nadal.

La tercera pregunta remarca la saturació i col·lapse del servei d’urgències de l’Hospital de Dénia i la insuficient dotació de personal que s’oferix a tota la comarca i que generen situacions de risc, tant per al personal sanitari com per a les persones usuàries. “El col·lapse a les urgències de l’hospital que es va viure dies enrere, no fa més que reforçar les evidències sobre la falta de personal de Marina Salut, unes mancances que novament recauen sobre un mal servei i, per tant, un risc innecessari per a la vida de la gent de la Marina”, assegura Nadal.

“La nefasta gestió de Marina Salud ja fa temps que ha arribat a ser insostenible, però pensem que la pressió entre diferents empreses per una quota de mercat no l’hem de pagar la gent de la Marina, no podem continuar amb un laboratori infradotat perquè dues empreses vulguen quedar-se el pastís, menys encara en època covid-19, quan els laboratoris estan molt tensats per les proves diagnòstiques” explica Nadal.