Bota al contingut principal

El senador valencianista, Carles Mulet, ha demanat una acció combinada entre el Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, el Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, la CNMC i Consum que permeta als consumidors conèixer les possibilitats d’estalviar diners en la contractació de subministraments d’energia com el gas, perquè puga prendre lliurement la decisió de si canvia o no de companyia i triar la més avantatjosa per a les seues possibilitats. “En l’actual context de fred sever, alça de preus de gas i llum i les dificultats que viuen moltes persones al nostre país per a arribar a fi de mes hauria de ser una prioritat del Govern fer arribar aquesta informació que tant mitigaria els costos de l’energia elèctrica o de calfar un habitatge o una petita empresa”, ha assenyalat.

Trobem alarmant que hagen de ser els usuaris, aquells més hàbils amb la tecnologia, internet i els fòrums, els qui hagen d’espavilar-se per la xarxa per a accedir a aquesta informació, quan hauria de ser la pròpia Administració la que facilitara amb safata de plata tota aquesta informació a la població en general, especialment als qui més els costa accedir a aquesta informació, amb campanyes específiques davant el brutal increment en el preu de les tarifes”, ha remarcat el senador.

La coalició ha constatat les enormes diferències existents entre el mercat lliure i el regulat i els potencials beneficis que la Tarifa d’Últim Recurs o TUR, la tarifa de gas natural del mercat regulat que poden quasi arribar a suposar la meitat de l’import per a un consum domèstic. “És urgent que es posen facilitats perquè les famílies puguen reduir els diners que destinen a l’energia davant l’escalada sense control de tarifes”, ha afirmat el portaveu de Compromís a la Cambra Alta.

En aquesta aventura que és la vida”, ha indicat Mulet “no sempre han de guanyar diners les grans empreses. El Govern ha de vetlar perquè s’apliquen als ciutadans les tarifes més avantatjoses possibles i, si hi ha possibilitats per a això, ha d’emprar-se a fons perquè aqueixa informació els arribe de manera comprensible perquè puguen aprofitar al màxim els diners familiars”. La coalició promourà iniciatives al Senat per a conèixer del Govern com farà arribar la informació avui dispersa i enterrada entre butlletins oficials i normativa sectorial d’una forma més clara als consumidors.