Bota al contingut principal

El senador valencianista, Carles Mulet, ha convidat a la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, a acudir amb tren de Rodalia a la seua pròxima reunió prevista a València on presentarà un pla de xoc i mesures per a revertir el caos en la xarxa valenciana. “Viure en les seues pròpies carns les aventures de mobilitat a les quals s’enfronten els ciutadans dels territoris perifèrics, els transbords, els trams amb autobús i les cancel·lacions pot ser una sana manera de submergir-se en els problemes que viuen els usuaris. Tal vegada així entendrà millor les causes de la pèrdua de milions d’usuaris que viu la nostra rodalia”, assenyala Mulet.

El senador confia que la nova titular de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana “no acudisca a la cita amb un nou Powerpoint, com van fer els seus antecessors, sinó amb una data per a la recuperació de les freqüències i la dignitat del servei perdudes”. Mulet ha recordat com en l’actualitat circulen menys de la meitat dels trens entre Castelló i València “el que permetria, amb el trasllat dels maquinistes amb plaça assignada a Castelló després de l’últim procés de mobilitat en l’empresa, assumir les càrregues de treball dels trens cap al Maestrat, és a dir les quatre freqüències que resten per a completar l’oferta de serveis precovid. Ja no hi ha excuses ja que, en teoria, amb la incorporació d’aquests maquinistes, es podria cobrir el servei, atès que el restabliment del tram danyat de Massalfassar en la línia C6 Castelló-València seguirà així durant un mínim de tres mesos”.

El senador ha recordat com la coalició està demanant des de fa mesos la recuperació de totes les freqüències perdudes amb el Covid i com el Govern s’empara per a justificar-lo en la baixa demanda. “Hauria de caure’ls la cara de vergonya castigar a la gent amb pocs trens en pandèmia i justificar-ho en una escassa demanda que s’han guanyat a pols. Per a recuperar credibilitat han d’invertir i, si són incapaços de fer-ho millor, transferir les competències i els diners”, ha recordat. “Una cosa així seria impensable en les altres dues ciutats i urbs més poblades de l’Estat. Els últims governs s’estan caracteritzant pel seu maltractament i càstig al nostre desenvolupament i la seua manifesta incompetència”, ha manifestat Mulet.

La coalició ha recordat la lamentable actuació de l’Executiu reduint les freqüències de trens que en alguns casos estaven declarades com a Obligacions de Servei Públic, en un context en el qual es demanava augmentar distàncies i en tota Europa s’incrementaven les freqüències, mentre la xarxa valenciana estava sumida en el caos, amb constants cancel·lacions i demores i tancava línies amb Conca, precisament en l’any Europeu del Ferrocarril.

Compromís denuncia la situació dels trens valencians a través de la campanya #trencancelado. Gràcies a l’acció de la coalició al Senat es va debatre de manera decisiva la millora dels trens en el Maestrat i recentment la transferència de la rodalia a la Generalitat, amb el rebuig dels socialistes, malgrat tractar-se d’una demanda compartida. També ha reclamat el cessament de l’exdelegado del Govern i actual coordinador de Rodalia, Juan Carlos Fulgencio, per l’empitjorament evident del servei des del seu nomenament.