Bota al contingut principal

La síndica de Compromís, Papi Robles, i la portaveu adjunta, Aitana Mas, demanaran la compareixença del director general de Belles Arts, Isaac Sastre de Diego, en Les Corts i còpia de l’informe de l’estat actual de la Dama d’Elx que ha provocat la negativa del Govern central a què es trasllade a Elx.

Segons Robles, “una peça tan valuosa com esta escultura íbera ha d’estar en condicions òptimes per a la seua exposició en un museu. Per la qual cosa, ens sorprèn que, si tal com se li ha dit a l’Ajuntament d’Elx, està en mal estat de conservació, es trobe en una vitrina en el Museu Arqueològic Nacional”.

“Evidentment cal conèixer els informes que hi ha sobre les condicions actuals en què es troba la Dama d’Elx, si ha patit algun procés recent o passat de restauració i de cura. Per això, sol.licitem que des del museu i des de la Direcció General de Belles Arts se’ns remeta la informació al respecte”, ha assenyalat la síndica de Compromís

Per la seua banda, Mas ha recordat que “la Dama d’Elx ha patit algun problema en la seua conservació al MAN, com l’episodi surrealista de la formiga que es va colar en la vitrina. Un fet que va demostrar que l’estanqueitat del vidre no era l’adequada, amb les greus conseqüències que això suposa per a la correcta conservació de la peça”.

“És necessària una explicació en seu parlamentària de totes les circumstàncies que envolten la negativa del Govern central a traslladar la Dama d’Elx a la seua terra. D’ahí la petició de compareixença del director general de Belles Arts. Volem explicacions i tota la informació. No anem a quedar-nos en el no pel no”, ha conclòs Aitana Mas.