Bota al contingut principal

La síndica de Compromís, Papi Robles, ha registrat en Les Corts una sèrie de peticions de documentació dirigides al Consell per tindre accés als expedients de contractació i facturació de la Generalitat, organismes, fundacions o empreses públiques amb el grup Elecnor durant els governs del PP. 

D’esta manera Compromís vol conèixer al detall l’actuació de Fernando Castelló com a conseller del PP en relació a este grup empresarial tota vegada que ha transcendit que una investigació de la UCO el vincula al presumpte cobrament de mordides d’estes empreses.

Compromís també sol·licita còpia dels expedients dels procediments tramitats pel Tribunal de Defensa de la Competència de la Comunitat Valenciana que involucra a les mateixes empreses entre 2008 i 2011, període en què Castelló presidí este organisme.

Per a Robles “novament queda demostrat que el PP és sinònim de corrupció. El govern del PP de Zaplana estava farcit de persones que només pensaven en forrar-se saquejant als valencians i valencianes. La corrupció del PP era d’una escala i un abast tan grans que la justícia no para de trobar-se amb noves vetes com esta”.

“Des de Compromís -ha afegit la síndica- volem conéixer l’actuació de l’investigat Fernando Castelló com a conseller i com a president del tribunal valencià de la competència, i en eixe sentit hem presentat esta bateria de peticions de documentació per a investigar la nova trama de corrupció del PP”.

“Lamentablement el legat d’aquella època de corrupció de la dreta valenciana és allò que els actuals dirigents del PP, Carlos Mazón i Maria José Català, no tenen cap complexe en reivindicar. En front d’eixa vergonyosa actitud, des de Compromís seguirem treballant per a què la corrupció no torne mai més a les institucions valencianes”, ha conclòs Robles.