Bota al contingut principal

La portaveu adjunta de Compromís a Les Corts, Aitana Mas, ha registrat una proposició no de llei amb què insta el Consell a convocar una Mesa Autonòmica del Sector de l’Automoció, per comptar així amb un instrument amb què seguir potenciant el desenvolupament d’aquest sector industrial en l’economia valenciana.

Este foro, en què estarien representades les empreses vinculades, els representants sindicals i socials i les administracions públiques, tindria com a principal repte acompanyar el procés de transformació que l’automòbil està experimentant per convertir-se en un sector clau en innovació i sostenibilitat.

Com explica Mas “el sector de l’automòbil valencià és un sector fonamental en l’escenari industrial de la nostra terra. Es tracta de un dels principals motors de la nostra economia per la seua capacitat d’arrossegament i per la seua importància en la generació d’economies d’escala. En l’actualitat aquest sector s’enfronta a importants i inajornables transformacions en termes de sostenibilitat i innovació que suposaran la clau del seu desenvolupament futur i conseqüentment d’una part de la indústria valenciana”.

Per a Compromís aquest context és una oportunitat de redirigir la indústria de l’automòbil cap a una altra manera de produir centrada en la sostenibilitat, que transforme la diversitat d’empreses que participen en la cadena de valor d’aquest sector.

“Com a societat -ha afegit la parlamentària- hem sigut i som conscients de la importància de la industria de l’automòbil per a l’economia del nostre territori per la seua capacitat de generar valor afegit i ocupació. Fet que s’ha reflectit en la direcció de les polítiques del Botànic en aquesta matèria ja que al llarg d’aquests anys s’han dissenyat i executat diferents línies pressupostaries per donar suport a la seua tasca innovadora, a la transformació digital i a l’aposta per la sostenibilitat”.

Segons Mas “considerem fonamental que es convoque una Mesa Autonòmica del Sector de l’Automoció perquè, ara més que mai, es precisa un compromís substancial per part de la societat valenciana que ratifique el seu suport al sector, ja que aquests objectius no només són imprescindibles per a les transformacions en la producció automobilística sinó també són extensibles a la resta de la indústria i del progrés socioeconòmic en general”.