Bota al contingut principal

La coalició Compromís ha assenyalat hui que l’últim comunicat de l’Autoritat Portuària sobre l’ampliació del Port de València respon només a un exercici publicitari d’Aurelio Martínez per intentar justificar una ampliació innecessària.

Compromís sosté que no hi ha cap autorització expressa a l’ampliació per part de l’Estat, el que ha succeït és que, de nou, es deixa la responsabilitat última i les conseqüències en l’Autoritat Portuària.

En este sentit la síndica de Compromís a Les Corts, Papi Robles, ha anunciat que la coalició es sumarà als recursos judicials de plataformes ciutadanes i col·lectius veïnals si aquestes obres d’ampliació, contraries a la legislació ambiental vigent, són finalment iniciades.

Segons Robles “els milers de milions que es volen destinar a eixe pelotazo es podrien estar destinant a ajudes a famílies, autònoms i empreses per pal·liar la crisi de preus de l’energia que estem tenint”.

“L’ampliació és tan innecessària, que ni tan sols ha sigut un al·licient per a Volkswagen a l’hora d’instal·lar-se al nostre territori, on sap que compta amb connexió ferroviària i amb el Port Comercial de Sagunt molt a prop, per on pot traure els seus productes, generant riquesa i ocupació en la comarca i en un port que sí té marge per créixer sense cap ampliació física”, ha assenyalat Robles.

Així mateix el portaveu de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, ha anunciat que demanarà la compareixença de la ministra de Transports, Raquel Sanchez, en la càmera baixa, per a què explique per què deixa en mans d’un òrgan depenent de l’Estat la decisió final sobre aquesta infraestructura.

“Des de Compromís entenem que no s’ha explicat quin són els suposats beneficis de l’ampliació per a la ciutat de València i per a l’economia valenciana i per quin motiu no s’han pres altres alternatives que no siguen eixa ampliació salvatge que bona part de la societat valenciana no volem”, ha conclòs Baldoví.