Bota al contingut principal

El senador de Compromís Carles Mulet, ha demanat hui la compareixença del president de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), Luis Rubiales, en seu parlamentària perquè aclarisca “de forma urgent i immediata els fets que s’han conegut sobre la celebració a l’Aràbia de la Supercopa espanyola en què, suposadament, s’haurien cobrat comissions, d’acord amb el que han publicat hui alguns mitjans de comunicació”.

Per al representant valencianista, també ha de parlar el departament del Ministre de Cultura i Esports com a encarregat de sostenir la política del Govern en la matèria. “Urgeixen primerament intervencions urgents fins a poder resoldre aquesta situació, fer les inspeccions necessàries per comprovar si es van fer pagaments irregulars de comissions i obrir un debat rigorós, serè i eficient basat en els valors de l’esport i no de l’oligopoli econòmic o les comissions, valors aliens a l’esportivitat i al fair play”.

Mulet ha reclamat que “el futbol i l’esport són valors importants i reclamem protegir-los” i, si bé la majoria d’esportistes, treballadors de l’esport i empresaris són gent honrada “és important que aquest escàndol no es tanque en fals com altres”, per això és important “que s’articule així mateix un pla urgent i extraordinari perquè Hisenda analitze si alguns clubs o jugadors han actuat de forma irregular incrementant els seus estratosfèrics ingressos o eludint controls o procediments perquè cap dubte afecte l’esport espanyol”.

El senador ha afegit que “s’haurien de prendre mesures cautelars de manera urgent perquè no quede cap ombra de dubte davant de la celebració a l’exterior d’esdeveniments esportius”. La coalició valencianista considera fonamental que aquestes activitats es realitzen sempre en territoris on es respecten els drets humans.

“El més raonable seria que la Supercopa d’Espanya, com la Lliga, se celebren al nostre país. Això no té gaire sentit”, ha afegit.