Bota al contingut principal

Compromís ha presentat un campanya online a través del microsite https://taxaturistica.compromis.net/ i les xarxes socials per a trencar mites al voltant de la taxa turística. La campanya mostra, entre altres coses, les taxes que s’estan cobrant a altres ciutats europees, com de positivament ha afectat la implantació de la taxa a altres ciutats de l’estat espanyol com Barcelona o Palma i un recull de notícies sobre la taxa. 

Segons Papi Robles, síndica del grup parlamentari Compromís a les Corts Valencianes, esta campanya pretén “per desmuntar els bulos sobre la taxa turística i fer pedagogia sobre este impost que suposarà un impuls per al turisme de qualitat a la nostra terra”. Des de Compromís “hem treballat perquè el turisme afavorisca l’ocupació de qualitat i genere riquesa a les ciutats turístiques del País Valencià a totes les parts implicades. Ara és el moment d’explicar a la ciutadania que esta taxa acaba amb dècades en què les valencianes i valencians estem pagant el sobrecost dels servicis que provoca el turisme. S’ha acabat fer de pagafantes i pagar la taxa turística quan viatgem a qualsevol indret d’Europa i, en canvi, ser també els que paguem eixa despesa a la nostra terra”, afig Robles. 

El debat sobre la taxa turística ha estat punta de llança de Compromís des de fa anys i ha negociat a les Corts Valencianes perquè esta proposta siga una realitat. Des de Compromís es mostren “convençudes que esta taxa ajudarà a millorar la neteja dels carrers, el manteniment de parcs i jardins, la seguretat, el transport públic, la protecció del patrimoni, la reversió de l’impacte ambiental i el manteniment de les platges i enclaus turístics”.