Bota al contingut principal

El diputat de Compromís en Les Corts i portaveu en polítiques socials, Carles Esteve, ha mostrat hui la satisfacció de la seua formació pel resultat positiu que ofereix el XXII Dictamen de l’Observatori de la Dependència en quant a la gestió de l’administració valenciana.

Des de Compromís s’ha volgut destacar que és la primera vegada que este informe, elaborat per l’Associació de Directores i Gerents de Serveis Socials per a tot l’estat, atorga una nota d’aprovat per a la situació de la Dependència a la Comunitat Valenciana.

Com ha assenyalat Esteve “açò és una evidència més de la bona gestió que estan duent endavant la Vicepresidenta Mónica Oltra i el seu equip al capdavant de la Conselleria de Polítiques Inclusives. El sistema d’ajudes a la Dependència en el territori valencià funciona, per tant cal continuar treballant en la mateixa línia per a fer-lo cada vegada millor”.

“És un orgull que este dictamen diga literalment que ens trobem davant d’una gestió molt completa en tots els paràmetres, que constata la transformació iniciada el 2016 i que l’ha portat a triplicar el nombre de persones dependents que hui reben una prestació a la C. Valenciana. Açò contrasta amb allò que afirmava el mateix Observatori l’any 2015 quan analitzava la gestió del Partit Popular, literalment assenyalaven que la Comunitat Valenciana és la que pitjors dades presenta en tots els indicadors oficials de gestió. La nefasta gestió i la falta d’inversió llastra clarament les possibilitats reals d’atenció del sistema en la Comunitat Valenciana”.

Per a Esteve “durant la pandèmia hem sigut capaços d’incrementar un 15% les persones ateses en el sistema mentre altres autonomies com la de Madrid rebaixava en 10.000 persones les ateses pel seu sistema de dependència. En menys de dues legislatures el govern del Botànic li ha donat la volta a la catastròfica situació de la Dependència que va deixar el Partit Popular, este era un dels grans objectius que des de Compromís ens plantejàrem en començar a governar en 2015. Ara ens situem al capdavant en la garantia del dret a la dependència i continuem fermes cap a la plena atenció”.