Bota al contingut principal

La diputada del grup parlamentari Compromís, Belén Bachero,  ha registrat en Les Corts una Proposició No de Llei amb què proposa al Consell aprofundir en les polítiques de desenvolupament sostenible en matèria de perspectiva de gènere “per aconseguir la igualtat i apoderament de totes les dones en tots els àmbits”.

Segons ha explicat Bachero “La ONU en la seua Agenda d’Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) promou la igualtat de gènere en diferents àmbits i concretament en la mobilitat, aposta per aconseguir que les ciutats i els assentaments humans siguen inclusius”.

Ací s’inclouen temes capitals com l’habitatge i els serveis bàsics, els sistemes de transport públic, la prevenció de desastres, la protecció de les persones vulnerables o l’accés a zones verdes, així com la planificació participada, la protecció del patrimoni i la reducció de l’impacte ambiental de les ciutats.

Per a la parlamentària de Compromís “cal una transformació de la mobilitat per a donar resposta a la diversitat humana, als cicles vitals i condicions socioeconòmiques de la ciutadania. A més d’afavorir la quotidianitat de les dones, el model que impulsem té un enfocament interseccional, posant la vida al centre de la ciutat i donant millor resposta a la diversitat de col·lectius racialitzats, a la població que viu en situació de risc de pobresa, la població amb discapacitat, els infants o la gent gran”.

En aquest sentit, hem de lluitar contra els estereotips i els rols de gènere, desigualtats que existeixen a les nostres ciutats. Una democràcia avançada no es pot permetre aquestes desigualtats socials històriques i parlar d’urbanisme de gènere és tindre clar que el disseny de les nostres ciutats ha de reinventar-se, les ciutats han d’avançar cap a un disseny més obert, pensat en les persones, incorporant la perspectiva de gènere.

Per tot açò Compromís planteja amb la seua iniciativa parlamentària continuar promovent la igualtat de gènere en la mobilitat, “per aconseguir que els nostres pobles i ciutats siguen inclusius, segurs, resilients i sostenibles, fomentant així l’ús del transports públic i dels models actius de desplaçament”.

Així mateix es proposa recopilar totes les dades obtingudes sobre la mobilitat en perspectiva de gènere en la nostra autonomia per aconseguir així una visió global de les necessitats de les dones en el nostre territori i analitzar les propostes realitzades.