Bota al contingut principal

Más País, Més per Mallorca, Vedes Equo i la Chunta Aragonesista han estat convidades a València per Compromís per tal d’aprofundir en el treball conjunt i la capacitat de trobar les millors solucions per als respectius territoris i a fer-ho “en peu d’igualtat des dels nostres territoris i en tots els espais d’actuació comuna per a seguir posant la política al servei de les persones en igualtat i de la mà dels moviments socials dels nostres territoris”. 

L’Acord del Túria, que han signat Más País, Chunta Aragonesista, Més per Mallorca i Compromís, suposa una ampliació de la Declaració de Saragossa, signada a la tardor de 2021 que ara compta amb la formació sobiranista de l’illa de Mallorca. Este text s’emmarca en 6 eixos de treball polític com garantir un autogovern efectiu que respecte la igualtat entre les persones, l’enfortiment dels servicis públics, la transició ecològica ambiciosa, la sobirania energètica justa i sostenible, la cultura de la pau i la lluita feminista i una economia al servici de les persones. 

A la trobada que han assistit cares visibles de les organitzacions signants com Íñigo Errejón, diputat-portaveu de Más País al Congrés; Joan Baldoví, diputat-portaveu Compromís al Congrés; Vicenç Vidal, senador de Més per Mallorca; Joaquín Palacín, president de la Chunta Aragonesista; i Inés Sabanés, portaveu de Verdes Equo en el COngrés. 

El portaveu de Compromís en el Congreso, Joan Baldoví, ha declarat sentir-se molt còmode en esta cooperativa política amb la qual Compromís porta molta anys col·laborant. “Hui ens reunim organitzacions que tenim una mateixa manera d’entredre la gobernabilitat de l’Estat, que compartim els mateixos valors de defensa de la justícia social, el medi ambient y els drets de les persones. Organitzacions que fem política des dels nostres territoris perquè entenem que la proximitat política és la que millor defensa per als interessos de les persones”.