Bota al contingut principal

La coalició Compromís ha posat hui en marxa una acció als carrers per denunciar el tancament d’oficines bancàries i la reducció de l’atenció presencial del bancs. La campanya “0% d’Interés” reivindica una banca que fique les persones al centre, amb una major presencialitat, un tracte més humà, més oficines i caixers als pobles i aturar els acomiadaments dels treballadors i treballadores mentre els bancs tinguen beneficis milionaris.

En este primer dia de campanya, diputats i diputades de Les Corts, de les diputacions provincials i regidors i regidores de Compromís han repartit a València, Castelló, Dénia, Paterna i Llíria  una sèrie de fullets per fer conèixer la gent les propostes de la coalició contra l’exclusió financera i per la creació d’una banca pública valenciana.

A València la síndica Papi Robles, la portaveu adjunta Aitana Mas, el regidor al Cap i Casal, Pere Fuset i el regidor a Alacant, Rafa Mas, han sigut els encarregats de donar el tret d’eixida a la campanya explicant a la ciutadania, davant de la seu social de Caixabank al carrer Pintor Sorolla, les propostes per aconseguir una banca al servei de les persones.

Papi Robles ha assenyalat que “rescatar als bancs ens va costar més de 100.000 milions d’euros en els pitjors moments d’una crisi. Ara, estan guanyant xifres astronòmiques i no només no han tornat eixos diners sinó que busquen enriquir-se més a costa de la ciutadania. Han tirat al carrer a 100.000 treballadores des de 2008 i han tancat vora 3.000 oficines en els últims anys”.

“És indecent que no només no tornen els diners del rescat bancari sinó que després d’allò els banquers multipliquen els seus beneficis i es pugen els sous, mentre donen l’esquena a la ciutadania. No t’atenen presencialment, et fan fer cues, o et tanquen abans d’hora. Des de Compromís, diguem: Prou!”.

Aitana Mas ha sigut l’encarregada de detallar les propostes de Compromís en eixe sentit, que passen per una regulació que obligue els bancs a atendre a tota la ciutadania, establint-se com un servei públic universal. “Eixa protecció de les persones usuàries s’ha de realitzar a través de la llei de consum, tant a nivell autonòmic com estatal”.

“Les nostres propostes – ha afegit Aitana Mas- inclouen recuperar l’atenció presencial, ampliar els horaris d’atenció i garantir un servei accessible per a totes i tots. A més proposem la creació d’una banca pública valenciana que es podria posar en marxa a través de l’Institut Valencià de Finances (IVF). Ja estem veient que l’IVF ha sigut un puntal per a les empreses en la recuperació econòmica i creiem que també podria ser-ho per a la ciutadania en general en forma de banca pública valenciana a tots els efectes”.

La campanya també compta amb un lloc a internet en l’adreça zerointeres.com i  un vídeo explicatiu per a les xarxes socials, a més d’iniciatives parlamentàries i als ajuntaments.