Bota al contingut principal

El portaveu de sanitat de Compromís en Les Corts, Carles Esteve, ha presentat una sèrie de propostes davant les “dades preocupants sobre la incidència de l’obesitat, que ja és del 15,5%, després d’un augment sostingut en els darrers trenta anys”.

L’obesitat és un factor de risc directament vinculat a l’aparició d’altres malalties, com ara la diabetis, malalties cardiovasculars o el càncer, per això “cal abordar aquesta problemàtica de salut pública, i a més amb una vessant educativa, ja que un 16% dels infants entre 9 i 16 ja té obesitat, situant-nos com el quart Estat europeu amb major prevalença”, afirma Esteve.

Per al diputat “aquesta qüestió de salut pública s’ha de tractar des de la prevenció i des d’un abordatge sanitari i de la promoció de la salut”. En aquest sentit, la proposta de Compromís compta amb tres eixos d’actuació. En primer lloc “S’ha de catalogar l’obesitat com a malaltia crònica, per tal de poder atendre-la de forma integral des del Sistema Nacional de Salut”.

Per altra banda, es planteja desenvolupar línies d’actuació per a promocionar la salut i l’alimentació saludable. I és ací on, des de la coalició, plantegen la “necessitat d’incorporar personal de nutrició i dietètica al sistema sanitari, i en concret als Centres de Salut. Calen professionals que acompanyen a les persones a l’hora de generar hàbits i cultures de salut per a reduir l’obesitat i tindre una alimentació que previnga altres malalties” afirma el portaveu.

Per últim, amb aquesta iniciativa parlamentària s’insta al Consell a “impulsar programes en l’escola per a una alimentació saludable i promoció de la salut, on els professionals sanitaris dels centres de salut puguen promoure, als centres educatius, hàbits saludables”.