Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, s’ha referit a les paraules que ahir de visita a València, el líder estatal del Partit Popular, Alberto Núñez Feijoo, va dir reconeixent l’infrafinançament del territori valencià i comprometent-se a treballar per canviar el sistema de finançament.

“Feijoo ho té ben fàcil, ara a la tardor es debatrà al parlament espanyol la proposició de llei de reforma del finançament autonòmic que Compromís hem presentat al Congrés, si vol demostrar que el seu discurs ací no són paraules buides per enganyar la ciutadania només ha de donar suport a la nostra iniciativa”, ha assegurat Baldoví.

L’aprovació de la reforma legislativa impulsada per Compromís suposaria automàticament l’aplicació un repartiment del finançament autonòmic just, no només per al País Valencià, sinó també per a la resta d’autonomies del règim comú, en substituir-se l’actual criteri de població ajustada pel de població de dret, en relació al cost dels serveis públics que es presten en cada territori. Així mateix es crearien fons de garantia i de compensació, a la vegada que es posaria en marxa un sistema per acabar amb el deute històric creat per l’infrafinançament.

“Reptem Feijoo a què el PP vote a favor d’esta proposició de llei que acabaria amb la gran injustícia que patim els valencians i valencianes des de fa dècades, a la vegada que cap comunitat ix perjudicada. És així de senzill, damunt de la taula hi ha una proposta ben concreta, el PP ha de demostrar que una vegada més el discurs que fan ací no canvia en tornar a Madrid. Els seus governs han sigut un factor clau del problema que patim, que demostren ara amb fets que volen formar part de la solució”, ha conclòs Baldoví.