Bota al contingut principal

La síndica de Compromís, Papi Robles, s’ha felicitat per l’entrada en vigor de la modificació de l’article 45 de la Llei 15/2018 de Turisme, Oci i Hospitalitat de la Comunitat Valenciana en allò relatiu a les ajudes i subvencions al sector turístic amb una nova disposició sobre els criteris de les convocatòries d’ajudes per lluitar contra la precarietat laboral.

Passats sis mesos des de la seua aprovació amb la Llei de Mesures Fiscals ja s’ha de trobar plenament operatiu este canvi normatiu, és per això que Robles ha registrat una pregunta parlamentària amb què s’interessa per la manera que el Consell té previst introduir els criteris de dignificació laboral en les bases reguladores i les convocatòries de subvencions del sector turístic.

Concretament esta disposició impulsada per Compromís i aprovada pels grups dels Botànic al desembre del 2021 estableix que a partir d’ara, en l’adjudicació d’ajudes al sector turístic tindran més mèrits aquelles empreses amb millors condicions laborals. En concret aquelles que paguen un salari superior al que marca el conveni col·lectiu sectorial o territorial, les que contracten o vagen a dedicar la subvenció a contractar persones de manera indefinida, les que vagen a millorar la salut laboral per damunt del mínim establit legalment i les que oferisquen una adequada formació contínua.

Segons la portaveu parlamentària de Compromís “acabar amb la greu situació de precarietat laboral en el sector turístic és una prioritat per a nosaltres, per això té tanta importància que entren en vigor mesures així. Quan parlem d’impulsar accions per a la sostenibilitat del turisme ens referim també a l’àmbit laboral. La riquesa que genera el sector no reverteix com toca en les comarques més turístiques del nostre territori, com bé indica el fet de què siguen les que més tassa d’empobriment presenten, per això cal seguir actuant per revertir esta situació”.