Bota al contingut principal

Davant les declaracions de la diputada del PP, Elena Bastidas, la diputada de Compromís, Mònica Àlvaro, ha assegurat que “o no s’entera de res o menteix a propòsit, que és més greu. Sembla que estan molt nerviosos perquè saben que este setembre posem fi al seu model residencial especulatiu ‘Blasco-Cotino’ que va suposar una ruïna per a les arques públiques, però un negoci redó per a les empreses pròximes al PP”.

Tal com ha assenyalat la diputada de Compromís, “Igualtat està signant reconeixements de deute per a facilitar que a les empreses residencials els puguen avançar els diners els bancs o les assegurances, però ara el que s’està tramitant des de la conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives són pagaments efectius”.

“De fet, el Consell demà té previst donar llum verda a l’aprovació de factures per valor de 17 milions d’euros, amb la qual cosa, en el mes de juliol s’haurà tramitat el pagament de 43 milions d’euros, és a dir, que s’han vist els efectes del pla de xoc per a resoldre esta situació de demora. D’aquesta forma, este divendres s’aprovarà que estos cobros es facen efectius, tot i ser agost, tal com s’ha coordinat amb la tresoreria de la Generalitat” ha informat Àlvaro.

En este sentit, Mònica Àlvaro ha volgut recordar que este setembre entra el vigor el contracte per a la creació de 7.100 places en centres residencials per a persones grans, i que suposa la incorporació de més de 600 places noves al Sistema Públic Valencià de Serveis Socials.

“Gràcies al govern del Botànic, per primera vegada s’unifiquen totes les places residencials privades, posades a la disposició de la Conselleria, a través d’una inversió de 987 milions d’euros, la qual cosa permet incrementar un 20 per cent el finançament destinades a les places. Per a Àlvaro, “les xifres són clares, i per moltes declaracions, escarafalls i teatre que faça Bastidas, la realitat és que des de 2015, hem triplicat el nombre de persones dependents atesos, i hem revertit un model escandalosament especulatiu impulsat pel seu partit”.

La diputada de Compromís ha criticat la hipocresia del PP en este tema, i ha lamentat que ara siga quan exigisquen el deute que té el govern d’Espanya amb les valencianes i els valencians en matèria de dependència, quan han estat callats durant els anys que ha governat Mariano Rajoy la Moncloa.

“Les declaracions de Bastidas són d’un cinisme impresentable, però des de Compromís celebrem que es sumen a la nostra reivindicació, malgrat saber que les persones dependents els importen ben poc, com demostren les xifres d’atenció a la dependència de les autonomies on el PP governa” ha conclòs Àlvaro.