Bota al contingut principal

Una vegada més, la formació valencianista obrirà un procés participatiu a tota la ciutadania

La Comissió Executiva Nacional de Compromís, reunida aquest dimarts en la seu nacional de la coalició, ha aprovat la proposta de reglament de primàries per a l’elecció dels seus candidats i candidates a les pròximes eleccions del 2023.

Destaquen dos canvis respecte al reglament de 2019 que afavoreixen la presència de més persones joves i de dones en les llistes electorals de les tres circumscripcions. Per a això, la formació valencianista inclou reserves en les llistes per a joves i la possibilitat que fins a tres dones puguen ocupar llocs correlatius en les llistes.

Com en 2015 i 2019, les eleccions primàries de Compromís seran obertes a tota la ciutadania, podent participar qualsevol persona major de 16 anys que residisca en el territori valencià, sent l’única formació que ha apostat elecció rere elecció per unes primàries obertes on tota la ciutadania confecciona les llistes i elegeix i ordena a les persones candidates.

Una vegada més, la proposta de reglament de primàries incorpora garanties de pluralitat en la conformació de les llistes, perquè totes les sensibilitats puguen estar representades, responent a l’esperit de defensa de la igualtat i la diversitat política que caracteritza a Compromís.