Bota al contingut principal

El senador valencianista recorda que el Govern “després d’un any i mig no ha instat a la RFEF a iniciar els tràmits per al reconeixement oficial del campionat guanyat en plena guerra pels granotes

Madrid, 6 d’octubre de 2022 

El portaveu de Compromís, Carles Mulet, ha realitzat hui, després de la garrotada que va suposar que la Llei de la Memòria Democràtica no incorporara l’esmena sobre la memòria en l’esport plantejada per la coalició valencianista, noves preguntes al Govern i l’ha instat a obligar a la Real Federació Espanyola de Futbol (RFEF) a iniciar els tràmits necessaris i dur a terme els tràmits oportuns per al reconeixement oficial, amb caràcter general, del campionat de Copa disputat l’any 1937, dels seus participants, de la final celebrada a Barcelona així com del resultat, que va donar com a vencedor al Llevant FC, hui Llevant UE.

Any i mig després d’aquesta resposta esquivant responsabilitats, no consta cap altra acció sobre aquest tema. Ahir mateix, pel vot en contra de PSOE i PP es va rebutjar al Senat l’esmena a la Llei de Memòria Democràtica que pretenia blindar aquesta reivindicació de molts seguidors del club, que no fa més que demanar justícia. Ha sigut molt decebedor i no entenem com encara no s’han aplicat les mesures simbòliques reclamades des de 2007 i reiterades ara. Inexplicablement, malgrat haver-se aprovat per unanimitat en el Congrés, veiem com han rebutjat donar un sí a aquesta esmena”, ha explicat.

El que més ens dol”, ha prosseguit, “és l’actitud irresponsable, cínica i mentidera del PSOE que diu que, d’aprovar-se l’esmena, es paralitzava la llei, el que és fals. Ens paguen per millorar les lleis que vénen del Congrés. Semblava que el PSOE volia inicialment aprovar alguna esmena i que en el pròxim Ple del Congrés s’aprovara el text que venia del Senat, la qual cosa no implicava cap perill per a la Llei. Van mentir en dir que anaven a estudiar esmenes simbòliques com aquesta i continuen mentint hui. No pararem ací, volíem que es blindara per Llei, però demanem que la Copa abans de finalitzar enguany siga reconeguda. Per a això tenen mecanismes per a obligar la RFEF a fer-ho. Si s’enroquen, que tallen totes les vies. Aquesta aixeta està oberta i no es tancarà i continuarem treballant fins que es complisca. El partit socialista una vegada més ha traït al poble valencià”.

L’esmena 459 de Compromís a la Llei de Memòria Democràtica que demanava el reconeixement de la Copa per al Llevant va ser votada favorablement ahir pels grups de l’Esquerra Confederal (Compromís, Geroa Bai, Agrupació Socialista Gomera, Más Madrid i Més per Mallorca), Junts, ERC i un dels trànsfugues de Ciutadans.