Bota al contingut principal

El candidat a la presidència de la Generalitat, Joan Baldoví, ha presentat este dilluns en roda de premsa les que seran les primeres receptes sanitàries del pròxim govern. Així,  el candidat de Compromís ha proposat com a primera mesura blindar la sanitat pública en l’Estatut d’Autonomia “per tal d’impedir estatutàriament que es puga dur endavant privatitzacions i retallades com les que el PP va impulsar en el passat”.

“Volem que la ciutadania valenciana siga tractada com a pacients i no com clients, perquè la salut no és un negoci i mai hauria de ser-ho. Amb aquesta proposta volem assegurar que la sanitat valenciana sempre compte amb els recursos que necessita”.

En segon lloc, Baldoví ha presentat el que serà el seu primer Pla de Xoc per a impulsar l’atenció primària valenciana, que invertirà el 25% del pressupost sanitari en atenció primària, “perquè per cada euro que invertim en atenció primària n’estaviem 10 en atenció hospitalària, tal com ens recorda la Societat Espanyola de Medicina Familiar”.

El pla es centrarà en tres eixos d’acció principals;  augmentar el personal als centres sanitaris, millorar l’agilitat  per tal de garantir cites en menys de 72 hores, i impulsar un treball en xarxa no només amb els hospitals, sinó també amb les escoles i els centres d’atenció social dels barris.  Per a finançar-ho, el candidat de Compromís ha manifestat que comptarà amb els més de 800 milions d’euros de deute sanitari que l’Estat ha d’ingressar a les arques valencianes, “uns recursos que reclamarem si cal davant els tribunals.

“Des de Compromís hem fet un gran esforç estos anys per revertir la política de desmantellament de serveis públics duta endavant pel PP, i la recuperació d’hospitals privatitzats, com els departaments d’Alzira, Dénia o Torrevella són un clar exemple. Ara toca donar un nou impuls valent per tal de solventar problemes com les llistes d’espera o la congestió dels centres de salut” ha conclòs Baldoví.