Bota al contingut principal

La coalició Compromís ha realitzat hui la presentació de les seues candidatures per a les eleccions municipals i a Les Corts del 28 de maig, en un acte què davall el lema de “La força de la proximitat”, ha reunit a unes 1200 persones al Parc Central de València.

L’alcalde de València Joan Ribó ha realitzat el parlament de benvinguda en què ha ressaltat que “Compromís és una coalició molt plural i diversa però que treballa molt bé conjuntament, per això a estes alçades som l’única formació que ja té conformades les seues llistes de les candidatures per a les pròximes eleccions”.

Ribó ha incidit en què no fa tants anys València era la capital de la corrupció, “hem passat d’aquella època en què el PP arribà a votar a favor d’una reprovació a Rita Barberà pels seus casos de corrupció a la València de hui, que és una ciutat reconeguda internacionalment per ser pionera en millorar la forma de viure dels seus ciutadans”. Com a gran repte per a la propera legislatura l’alcalde de València ha situat solucionar el problema de la vivenda. “Cal resoldre els problemes reals de la gent, que els lloguersestiguen a preus assequibles, és la gran tasca per a la següent legislatura”.

Joan Baldoví, candidat de Compromís a President de la Generalitat ha instat en la seua intervenció a fer l’exercici d’imaginar com hauria sigut la vida dels valencians i valencianes sense Compromís, “amb els hospitals públics privatitzats seguint en mans de la sanitat privada, amb les ITV més cares de l’estat, sense la renda valenciana d’inclusió que va impulsar Mónica Oltra, amb xiquets i xiquetes assistint curs rere curs a un col·legi en barracons, amb els seus pares havent de pagar els llibres de text… Sense Compromís la vida de les persones no hauria millorat com ho ha fet els últim anys”. 

“Així i tot -ha afegit el candidat de Compromís- encara queda molt per fer, s’ha de resoldre d’una vegada per totes el problema de finançament, millorar l’atenció primària sanitària, solucionar l’emergència en l’habitatge, la reindustrialització, la transició ecològica, els problemes de la nostra agricultura, l’emergència lingüística i cultural… Uns reptes que només es pondran encarar com toca amb el nou impuls que donarà Compromís als governs”.

“En les pròximes setmanes vindran polítics que voldran fer creure que el que es vota el mes de maig és el que passa a 300 kilòmetres d’ací, però estes eleccions no van de Feijoo, Ayuso, Sánchez o Abascal, van de millorar la vida de les persones. Continuarem fent els kilòmetres que facen falta per explicar-ho, per seguir demostrant que estem al costat dels interessos valencians. Amb un Compromís fort es podran seguir realitzant polítiques transformadores als ajuntaments i la Generalitat que beneficien la gent. Treballem per fer la vida de les persones més digna, més lliure, més feliç i per això en les pròximes eleccions eixim a guanyar”, ha conclòs Baldoví.

Per la seua banda la cap de llista a Les Corts per Alacant, Aitana Mas, ha remarcat davant els assistents que “la idea que és central per a Compromís i per a revalidar i impulsar un nou Botànic, que és posar les comarques d’Alacant al centre de l’agenda valenciana, amb reconeixement, escolta i estima, però sobretot amb inversions, infraestructures i apostant per un canvi de model econòmic”.

“En la setmana del 8 de març, -ha afegit Mas- mentre que altres defensen que la seua primera acció si governen serà derogar les lleis que lluiten contra la violència masclista, les lleis LGTBI i trans o imposar un model de família excloent, és a dir, tornar al passat, nosaltres, proposem que, la primera llei del nou Botànic siga la llei valenciana d’igualtat, una llei d’avantguarda que pose la vida al centre, que alliberetemps per a la vida”.

Per al cap de llista per Castelló a Les Corts, Vicent Marzà, amb les dos legislatures del Botànic la millora dels serveis públics i amb això de la vida de la gent ha sigut evident, però hem de seguir construint un territori just i equilibrat. “El nord vam ser clau en el canvi de govern fa 8 anys i ara ho tornarem a ser per a fer a Joan Baldoví President de la Generalitat”.

Com a reptes per a la pròxima legislatura Marzà ha assenyalat les lluites per la sobirania energètica, “apostem per energies netes, per aconseguir un preu de la llum més barat, però no volem que es faça amb projectes que destruïsquen el territori. L’altre repte és el de la sobirania industrial, al nord la indústria ceràmica genera un de cada tres llocs de treball, hem d’apostar per la sostenibilitat d’este sector. El tercer repte de sobirania té a vore amb l’habitatge. Els joves valencians destinen el 70% del seu sou a pagar una vivenda, això no pot continuar, hem de revertir eixa situació amb mesures com posar a disposició de la ciutadania els habitatges de la Sareb, que són nostres, els hem pagat amb el rescat bancari”.

Maria Josep Amigó, la cap de llista a Les Corts per València, ha destacat la gran trajectòria que du a les seues esquenes Compromís, des del valencianisme d’esquerres, en la defensa dels interessos del País Valencià. Si no fora per nosaltres no es parlaria de l’infrafinançament, de la manca d’inversions que porta al mal estat en què es troben les rodalies ferroviàries. Som ara igual d’imprescindibles com ho vam ser per a tirar al PP corrupte de les institucions. Hem de continuar amb tot allò que iniciàrem en 2015, serem nosaltres els que impedirem el pas de la dreta i de l’extrema dreta, però sense nosaltres el governs progressistes no impulsarien les polítiques que pertoquen per la tebiesa del PSOE”.

La candidata per València a Les Corts Paula Espinosa ha posat en valor el pes de l’ecologisme en les polítiques que impulsa Compromís, “no ens queda massa temps per posar límits a la manera desenfrenada en què consumim els recursos. I per això necessitem treballar per una vertadera i profunda conversió ecològica, que acompanye a tota la societat i a tots el sectors de l’economia i hem de fer-ho amb la màxima urgència i serietat. Perquè la virulència amb què ens afecta el canvi climàtic depèn, en gran mesura, de les polítiques i de les mesures que duguem endavant i que continuarem posant en primer terme en un tercer Botànic”.