Bota al contingut principal

El candidat a la Presidència de la Generalitat, Joan Baldoví, ha presentat en roda de premsa les que seran les seues primeres mesures per a protegir a la ciutadania davant els abusos immobiliaris i  garantir l’accés a un habitatge digne. 

En primer lloc, Baldoví ha anunciat la inversió de 500 milions d’euros per a l’ampliació en més de 5.000 el parc públic de vivenda.  “La vivenda ha de ser considerada un servei públic, un pilar més de l’Estat del Benestar, per això,vVolem impulsar un Pla Edificant de Vivenda Pública que permeta a les administracions valencianes comptar amb els recursos necessaris per a donar resposta a les necessitats de la ciutadania. L’objectiu és apropar-nos al percentatge europeu de vivenda pública, situat en el 20%, i allunyar-nos de l’insuficient 2% que a hores d’ara tenim a l’estat espanyol”.

“Tenint en compte l’èxit del Pla Edificant en educació, que ha permés afrontar vora 1.000 actuacions en la millora de centres educatius i fer que només en este curs escolar, s’hagen pogut construir 33 centres nous, volem traslladar-ho també a la construcció de vivenda pública protegida, i per això, començarem amb la inversió de 500 milions d’euros que posarem a disposició dels ajuntaments, perquè són els que millor coneixen la realitat dels seus municipis”.

En segon lloc, el candidat de Compromís ha manifestat la seua intenció de reclamar a l’Estat les competències per a regular el preu del lloguer. “L’accés a la vivenda s’ha convertit en un dels principals problemes que tenim com a societat. Que la major part de les persones hagen de destinar més de la meitat del seu salari a pagar un lloguer és una situació insuportable que cal posar-li fre”

“Malgrat això, fa més d’un any que estem esperant que el govern central aprove una Llei Estatal de Vivenda que per culpa dels interessos dels especuladors, mai arriba. Per això, des de Compromís tenim clar que si des de Madrid no volen posar solució a este problema, reclamarem la competència per a poder fer-ho des de la Generalitat, una transferència competencial que es pot fer a través de l’article 150.2 de la Constitució” ha informat el candidat de Compromís. 

Finalment, Baldoví ha posat l’accent en la necessitat de vetllar pels drets de les persones inquilines. “Estem detectant moltes situacions d’abús immobiliari, tant per part d’algunes entitats bancàries com d’alguns propietaris de pisos de lloguer. Pujada de preus per damunt del que permet la llei o intents de canviar les condicions de contracte abans que acabe la seua vigència, són alguns exemples. És per això, que des de Compromís proposem la creació d’una Oficina valenciana contra els abusos immobiliaris que oferisca assessorament legal gratuït a la ciutadania sobre la legislació vigent, interpretació de clàusules o detecció de les que siguen abusives”.