Bota al contingut principal

El diputat de Compromís en Les Corts, Paco Garcia Latorre, ha mostrat hui el suport de la seua formació als treballadors i treballadores de la factoria Ford d’Almussafes després de l’anunci de la companyia d’un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) que afectaria a 1.144 persones.

Des de Compromís també es vol donar suport als sindicats implicats en la negociació amb l’empresa per a què el resultat siga el menys perjudicial per a les persones treballadores i les seues famílies.

Segons Garcia Latorre “estem parlant d’un ERO que suposaria prescindir d’un de cada cinc treballadors de la plantilla actual, realitzat per una empresa que en els darrers 16 anys ha rebut 119 milions d’euros en ajudes públiques. La conservació dels llocs de treball és un dels elements claus pels quals la planta d’Almussafes rep abundants ajudes per part de l’administració i Ford Espanya hauria d’actuar en conseqüència. La contraprestació a rebre nombroses ajudes públiques hauria de ser no fer EROS com el plantejat”. 

Donat que la justificació que dóna la multinacional per acomiadar treballadors és l’adaptació de la factoria a la fabricació de cotxes elèctrics, des de Compromís es reclama la implementació de plans de formació al personal per a garantir la seua continuïtat.

“A la crida a la responsabilitat en el manteniment de llocs de treball sumem una altra proposta que venim llançant des de fa temps en Compromís, com és la necessitat de què l’administració entre en l’accionariat d’este tipus de grans empreses que anualment i de manera estructural reben nombroses ajudes públiques per a poder funcionar, així en este cas la Generalitat formaria part de les decisions que es prenen en els consells d’administració”, ha conclòs el parlamentari de Compromís.