Bota al contingut principal

Joan Baldoví, candidat a la Presidència de la Generalitat, junt amb l’alcalde de València, Joan Ribó, i la síndica de Compromís, Papi Robles, han presentat en roda de premsa la proposta de Compromís per a millorar el servei i la xarxa de Metrovalència. 

“És evident que la mobilitat és una de les claus fonamentals en la lluita contra l’emergència climàtica. Però l’única manera d’aconseguir la reducció de l’ús del cotxe privat és donant alternatives a la ciutadania. Per això, des de Compromís presentem una proposta de millora del servei de Metrovalencia amb la qual vertebrar tots els barris amb metro o tramvia, connectar tota l’àrea metropolitana i multiplicar les freqüències, apostant per un servei 24 hores durant els caps de setmana” ha declarat Baldoví. 

Així, la proposta de Compromís per a la xarxa de Metrovalència, que arreplega moltes de les recomanacions de l’Associació Valenciana per Transport Públic, es centra en 8 punts fonamentals:

  1. Prolongar la línia 10 pel centre històric de la ciutat fins a Orriols passant per Pont de Fusta, vertebrant el nord i el sud de la ciutat , donant ús a l’estació del Mercat Central, abandonada pel PP després d’invertir 33 milions d’euros. 
  2. Avançar en el duplicat del túnel Bailén-Colón per millorar les freqüències de tota la xarxa.
  3. Completar el projecte de tramvia orbital (Nova Línia 6), des de Nou d’octubre seguint un traçat per la ronda exterior.
  4. Ampliar les Línies 1 i 2 des de Bailén fins a l’hospital La Fe.
  5. Recuperar el projecte de prolongació de l’actual línia 9 des de Riba-roja de Túria fins a Vilamarxant.
  6. Crear una nova línia de metro que arribe fins al Barri del Crist que transcorrerà per Xirivella, Aldaia i Alaquàs.
  7. Ampliar la xarxa de metro fins a Tavernes Blanques (Línia 7).
  8. Impulsar l’estudi de la connexió de la línia 3 des de Rafelbunyol fins a l’estació de rodalia El Puig/Puçol (Línia C-6) per connertar la xarxa del metro del nord amb renfe i fer que els seus usuaris no hagen d’anar fins a València-Nord per a anar a Castelló de la Plana, per exemple. 

Per la seua part, l’alcalde de València, Joan Ribó, ha manifestat la importància per a la ciutat i tota l’àrea metropolitana de fer realitat este projecte, i ha reivindicat la necessitat que els Pressupostos Generals de l’Estat contemplen una partida explícita per al metro de València “igual que fan amb el metro de Sevilla i de Málaga”. “No és just que sempre siguen els valencians i valencianes els que estiguem infrafinançats”.

Per últim, Papi Robles ha posat l’accent en la importància de la credibilitat a l’hora de fer propostes. “És una vergonya sentir parlar al PP de millores en la xarxa de Metrovalencia , quan en el moment que ells van governar, i amb majoria absoluta, van abandonar completament el servei deixant a la ciutadania sense un servei digne”.

“En Compromís som garantia que allò que proposem, és allò que passarà. Si recordem en 2015 durant la campanya vam prometre reduir el deute de la ciutat de València, millorar la mobilitat i lluitar contra la corrupció. La realitat és que hui València és un exemple de gestió, transparència i sostenibilitat gràcies a la gestió de Joan Ribó, i ara des de la il·lusió vos presentem les propostes en matèria de mobilitat que des de la Generalitat volem que quan Joan Baldoví siga President, puguen materialitzar-se” ha conclòs Robles.

@joan_baldovi Le cuento a @Helio Roque la propuesta que tenenos para #MetroValencia #valència #vlc #valencia #xirivella #aldaia #alaquas #vilamarxant #tavernesbalnques #elpuig ♬ dance(256762) – TimTaj