Bota al contingut principal

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport ha iniciat la tramitació del procés normatiu per a activar un nou programa d’ajudes que va anunciar fa uns mesos la consellera Raquel Tamarit a les Corts Valencianes quan va presentar el pressupost de 2023 del seu departament. Es tracta del ‘Xec per a material escolar’, un programa que té com a objectiu que les famílies de l’alumnat amb una situació socioeconòmica més vulnerable compten amb ajuda per a adquirir material escolar per als seus fills i filles quan arribe el moment de la tornada a classe el pròxim curs 2023-2024.

El ‘Xec per a material escolar’ es destinarà a l’alumnat d’Infantil, Primària i Educació Especial que compte amb el 100 % de la beca menjador. La Conselleria inverteix 1,8 milions d’euros en aquesta mesura i es calcula que beneficiarà uns 70.000 alumnes, i que el xec rondarà els 30 euros.

La proposta d’aquesta nova ordre d’ajudes es tractarà en diferents meses sectorials i s’activarà durant els pròxims mesos junt amb les ajudes que cada any es convoquen per a les beques de menjador.

La consellera Raquel Tamarit ha volgut explicitar que “és fonamental estar al costat de les famílies del nostre alumnat, i més en l’actual context que estem patint, com ha estat la pujada de preus del carret de la compra. Per això, nosaltres ja ens estem preparant i posant-nos en la pell de les famílies de cara al pròxim curs, quan al setembre arribe la tornada a classe.”

“Les famílies valencianes són de les que menys despesa han de fer en la tornada a classe cada curs gràcies a Xarxa Llibres, el Bo Infantil, les aules de 2 anys gratuïtes o les beques menjador, però volíem anar més enllà pensant en aquelles famílies que tenen una situació socioeconòmica més complicada, i per això hem ideat aquesta ajuda-xec perquè no es queden enrere i puguen comprar material escolar als seus fills i filles el pròxim curs”.