Bota al contingut principal

El grup parlamentari Compromís ha presentat hui una esmena a la petició de comissió d’investigació del cas Assut que va registrar el PP i que es debatrà en el ple de Les Corts d’esta setmana perquè també s’incloga el seu presumpte finançament il·legal.

En concret la proposta de Compromís insta a la “Creació d’una comissió d’investigació sobre el presumpte cobrament de comissions il·legals a canvi de l’adjudicació de projectes urbanístics i contractes públics, investigades en el cas Assut, així com el possible finançament irregular del PSPV i PP a través de les empreses beneficiàries de contractes que estan investigades en el Cas Assut i en altres instruccions judicials relacionades amb la gestió de l’Ajuntament de València entre 2003 i 2015”.

La síndica, Papi Robles, ha assenyalat que “des de Compromís sempre hem sigut garantia de lluita contra la corrupció. Per això hem votat a favor de les comissions d’investigació que s’han plantejat en les Corts amb eixe objectiu, i ara serem coherents amb els nostres principis. I per això mateix presentem una esmena, perquè volem que s’investigue tota la corrupció que vàrem patir els valencians i valencianes fins a 2015, especialment relacionada amb l’Ajuntament de València”.

“No respon a la realitat el text de la petició del PP en què només es fa referència al PSPV. El cas Assut i el cas Taula son dos cares de la mateixa moneda. Persones com el cunyat de Rita Barberà, José María Corbín, o com Alfonso Grau, nº2 del PP a l’Ajuntament de València, estan directament implicades en les dos trames”.

“Els valencians no volem tornar a eixe passat de corrupció vinculat al PP i el bipartidisme. Mereixem unes institucions que treballen de forma activa per la transparència, l’honestedat i el bon govern”, ha conclòs Robles.