Bota al contingut principal

Compromís ha presentat la seua proposta de mobilitat ferroviària destacant la creació de tres noves línies que vertebren íntegrament la ciutat d’Alacant i la comarca de L’Alacantí, així com l’impuls d’una Entitat Metropolitana de Transport amb targeta única per a tota l’àrea.

En companyia de moltes de les persones que encapçalen les llistes municipals i autonòmica de la coalició valencianista, el candidat a la presidència de la Generalitat, Joan Baldoví, ha apostat per la vertebració total de les comarques alacantines a través de L’Alacantí.

En aquest sentit, Baldoví ha assenyalat com a prioritàries tres línies en aquesta comarca que té una població que supera el mig milió d’habitants. La primera d’aquestes, ha assenyalat, seria la que connectaria Alacant amb Sant Joan i Mutxamel a través de l’Hospital de Sant Joan en un trajecte de no més de mitja hora.

Les altres dues línies, ha explicat l’encara diputat del Congrés, vertebraran el centre de la ciutat d’Alacant amb els barris populars de Sant Blas, Los Angeles o La Tómbola en una línia que connectarà a més amb la L2, que desemboca en la Universitat. La tercera proposta es tracta de la connexió amb els barris del sud de la ciutat: La Florida, Babel i Sant Gabriel.

A mig termini, el candidat a la Generalitat de Compromís ha explicat que estendrà la línia de TRAM del litoral d’Alacant a través del passeig del Port i l’Esplanada. Així mateix, Baldoví impulsarà la unificació de les línies que uneixen Alacant amb Dénia evitant el transbord a Benidorm.

“No pot ser que es tarde més a arribar des d’Alacant a Dénia que a Madrid. La nostra proposta de mobilitat per a Alacant i les comarques del sud passa per donar un impuls al transport sostenible en ferrocarril, tant en la pròpia ciutat i la seua comarca com en la resta de la província. El TRAM ha de connectar-se amb els rodalia del sud, xarxa de la qual reclamarem a l’Estat la seua gestió”, ha rematat Baldoví, qui ja va aconseguir que el govern de Madrid posés en marxa totes les obres per a connectar Alacant i Elx amb l’aeroport.

Entitat Metropolitana de Transport

Per a gestionar tots aquests canvis, ha continuat el cap de llista a les Corts i vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Aitana Mas, “impulsarem des de la Generalitat la creació d’una Entitat Metropolitana de Transport que coordine tota l’àrea, establint una targeta única per a L’Alacantí. Aquesta entitat ens permetrà al seu torn reclamar a l’Estat que inverteixi en la nostra mobilitat com ja fa en altres ciutats i crear una autèntica xarxa de transport sostenibles que ens ajudi a vertebrar aquestes comarques perquè la gent jove que vol connectar-se, viure i treballar al marge del cotxe pugui anar on considerin de manera ràpida i eficient”.

Alacant, enemiga del transport sostenible

El candidat a l’alcaldia d’Alacant, Rafa Mas, ha qualificat “d’autèntic repte” el projecte de mobilitat de Compromís a través d’Alacant: “Com a segona ciutat valenciana i principal nexe d’unió social, econòmic i turístic de moltes comarques mereix una xarxa de transport públic que respongui a les necessitats de mobilitat de la població i als reptes per a un futur més sostenible, on cada vegada més persones utilitzarem el transport públic de manera regular en el nostre dia a dia. Mentre altres ciutats valencianes en les quals Compromís governa aplica descomptes en l’autobús a la ciutadania, i la gratuïtat per a persones joves, el desgovern del PP de Barcala es nega a fer que el transport públic sigui més econòmic per a la ciutadania, i gratuíto per a la joventut Alacantina.