Bota al contingut principal

Compromís impulsarà la gratuïtat del servei de menjador escolar, primerament en tota l’etapa d’infantil i primària, per garantir que tots els xiquets i xiquetes puguen accedir a un dinar saludable i equilibrat durant la seua jornada escolar. Així ho ha traslladat Joan Baldoví, candidat a la presidència de la Generalitat, durant la reunió mantinguda amb Catalina Perazzo, directora de Polítiques d’Infància de Save the Children Espanya, i Rodrigo Hernández, director territorial de Save the Children al territori Valencià.

Baldoví ha destacat que amb universalització del servei gratuït de menjador escolar, les famílies valencianes s’estalviaran 750 euros a l’any per fill o filla, que sumat al més de 300 euros que ja s’estalvien amb el programa xarxa llibres, així com la gratuïtat de moltes de les extraescolars oferides pels centres educatius, cada família valenciana estalviarà més de 1.100 euros a l’any per xiquet i xiqueta. Una xifra que encara és molt superior en l’etapa d’infantil amb la gratuïtat de l’educació de 2-3 anys que ha permès a les famílies valencianes un estalvi de més de 2,800 d’euros

La universalització del menjador escolar suposarà una inversió per part de la Generalitat de 100 milions d’euros anuals, que se sumaran als 74 milions que la conselleria d’Educació ja destina a aquest servei. “Des de Compromís continuarem enfortint totes les polítiques d’inversió pública en matèria educativa i d’infància, per garantir la igualtat d’oportunitats a tots els xiquets I xiquetes” ha assegurat Baldoví.

A més, la mesura permetrà alliberar recursos econòmics dels ajuntaments que ara es dediquen a complementar les beques de menjador, i que es podran destinar a altres àrees com la promoció de l’esport base, l’oci educatiu o l’aprenentatge d’idiomes. Per tant, aquesta inversió educativa no només suposarà una millora del benestar dels alumnes i les famílies, sinó també contribuirà a la promoció d’altres activitats extraescolars.