Bota al contingut principal

El candidat a la Presidència de la Generalitat, Joan Baldoví, ha avançat hui que “dins de les mesures que impulsarà Compromís per a què l’accés a la vivenda siga considerat com un servei públic, un pilar més de l’Estat del Benestar, en la pròxima legislatura posarem en marxa de manera prioritària l’Oficina valenciana contra abusos immobiliaris”.

Segons explica Baldoví s’estan detectant moltes situacions d’abús immobiliari, tant per part d’algunes entitats bancàries com d’algunes propietaris de pisos en lloguer. Pujada de preus per damunt del que permet la llei, intents de canviar les condicions de contracte abans que acabe la seua vigència i un llarg etcètera.

“Davant esta situació, -ha indicat el candidat- els inquilins es troben en inferioritat de condicions moltes vegades per falta d’informació o d’assessorament. Per això, si soc elegit president de la Generalitat crearé de forma immediata una Oficina valenciana contra abusos immobiliaris”.

Es tracta d’una oficina que oferirà assessorament jurídic gratuït a totes les persones que es troben com a inquilines o que estiguen patint una situació d’abús immobiliari. Informació sobre quins son els seus drets i com poden exercir-los. Ajuda per a redactar contractes o com interpretar les clàusules i detectar aquelles que siguen abusives.

Esta proposta és una de les accions que Compromís planteja per revertir de forma urgent què l’accés a la vivenda s’haja convertit en un dels principals problemes que tenim com a societat. Esta mesura s’uneix a la intenció d’aplicar al màxim al territori valencià la nova llei d’habitatge estatal i anar inclús més enllà, juntament a un impuls decidit a la construcció de vivenda pública amb una inversió de 500 milions amb què es podria arribar a ampliar el parc públic en 5.000 habitatges al llarg de la legislatura.