Bota al contingut principal

El candidat a la Presidència de la Generalitat, Joan Baldoví, ha incidit hui en una de les mesures que planteja Compromís per a avançar cap a una mobilitat cada vegada més sostenible, fomentant el transport públic front al privat.

Així Compromís proposa que la Generalitat cree la Targeta Verda que s’entregarà a totes aquelles persones que acrediten que han donat de baixa un vehicle particular i amb la qual podran utilitzar tot el transport públic gratuïtament durant 2 anys.

Com explica Baldoví “volem fomentar l’alternativa del transport públic per a qui ara es mou habitualment amb el seu cotxe, tenint present que per a què açò siga una alternativa real per a tot el món cal invertir de forma decidida en eixe sentit”.

Esta proposta s’emmarca dins de la bateria de mesures de mobilitat que Compromís planteja per a la pròxima legislatura amb què revertir la desastrosa situació de les rodalies ferroviàries que gestiona el govern central, millorar els serveis de metro, tramvia i autobusos, seguir construint carrils bicis i fer permanent la gratuïtat del transport públic per a les persones joves.

Per a Baldoví “cal una aposta ferma pel transport públic de qualitat i sostenible, que funcione com a eina vertebradora de les nostres comarques i que facilite el dia a dia de la gent. Ens comprometem en millorar el servei allà on la xarxa ja arriba i ampliar-la en tots aquells pobles que no poden gaudir d’este servei essencial que és el transport públic”.