Bota al contingut principal

El candidat a la Presidència de la Generalitat, Joan Baldoví, i el portaveu adjunt a Les Corts, Carles Esteve, han avançat hui la proposta en matèria sanitària de Compromís amb la qual es potenciarà i s’estendrà el servei d’infermeria més enllà dels centres de salut.

Com explica Baldoví “la sanitat ha de ser la gran prioritat del nou Botànic. En estos anys hem revertit les retallades del PP i estem recuperant la gestió pública de la sanitat però no ens podem conformar. La sanitat valenciana necessita més inversió, necessita més personal, necessita ser més àgil per atendre a la ciutadania”.

“El govern central té un deute sanitari de 800 milions d’euros amb la sanitat valenciana, invertirem eixos diners que ens pertoquen i que ens han de pagar ja en realitzar una revolució en l’atenció primària del nostre sistema de salut”, ha explicat Baldoví.

Per la seua banda Esteve ha explicat que “dins d’eixes propostes de millora sanitària que plantegem per a la pròxima legislatura destaquem la incorporació de 2.000 infermeres i infermers nous a l’Atenció Primària i Comunitària”.

“Amb eixos nous professionals d’infermeria podrem donar ple servei als centres escolars. Es tracta de què una part de la seua jornada laboral es realitze fora del centre de salut al que estaran adscrits. L’objectiu és potenciar la salut comunitària impulsant l’acció dels i les professionals dels centres de salut en escoles, centres de majors, centres de dia i altres intervencions comunitàries en coordinació amb els Consells de Salut.”, ha conclòs Esteve.