Bota al contingut principal

La candidata de Compromís a les Corts per Alacant, MJ Calabuig, ha anunciat hui junt al candidat a la presidència de la Generalitat, Joan Baldoví, una de les propostes destacades per a la pròxima legislatura que concerneix fonamentalment a les persones joves, com és la implantació d’un sistema d’acadèmies públiques per a la preparació d’oposicions.

Calabuig ha destacat que “l’objectiu d’aquesta mesura és garantir la igualtat d’oportunitats de tots els aspirants a ocupar llocs de treball en el sector públic”.

La realitat és que milers de valencians es presenten cada any a processos d’oposicions per aconseguir un treball en les administracions públiques. En moltes ocasions, els aspirants necessiten molts anys de preparació prèvia per a superar les proves i molts d’ells s’inscriuen en cursos oferits per acadèmies especialitzades. Des de Compromís es destaca el gran cost que suposen aquests cursos en acadèmies privades, posant d’exemple els fins a 25.000 euros que un aspirant a jutge ha d’invertir durant els 4 o 5 anys de preparació de l’oposició.

De fet, durant aquesta última legislatura el Botànic ha impulsat un sistema de beques per a aquells aspirants a formar part de la carrera judicial. Ara, la candidatura que encapçala Baldoví van més enllà i com ha afirmat Calabuig: “ja siga per a oposicions a mestre, jutge, bomber o qualsevol altre tipus de funcionari, volem impulsar aquestes acadèmies públiques, especialment per a les persones joves”