Bota al contingut principal

El candidat a la Presidència de la Generalitat, Joan Baldoví, ha presentat hui a Xàbia les propostes de Compromís per a un turisme millor, més sostenible amb el medi ambient, de més qualitat, més repartit al llarg de tot l’any i més diversificat en els seus productes.

“Però sobre tot -ha remarcat Baldoví- calen mesures que s’han d’impulsar des de la Generalitat per a què el Turisme oferisca condicions laborals dignes per a totes les persones i així siga un motor de benestar i no de precarietat”.

En eixe sentit el candidat de Compromís ha anunciat l’impuls d’una nova Llei de Turisme que servisca per caminar cap a un nou model turístic que reduisca el seu impacte mediambiental, que genere una major qualitat de vida al seu entorn i que oferisca llocs de treball de qualitat. Per això, es prioritzarà en les ajudes al sector turístic a les empreses que oferisquen millors condicions laborals i paguen per damunt de conveni als seus treballadors i treballadores. I s’establirà una metodologia de prevenció d’accidents laborals per al sector de l’hostaleria i les cambreres de pis, fixant un nombre d’habitacions màximes per jornada, descansos mínims, necessitats personals, riscs i mesures de control.

“Volem una llei de turisme ambiciosa pensada per a totes les persones, també per als sectors productius que hi conviuen, com per exemple la pesca, tan important històricament per a les nostres comarques de costa. Hem de garantir una harmonia entre pesca, agricultura, indústria i turisme en benefici del treball de qualitat i del benestar de les persones”, ha afegit Baldoví.

A més, el candidat ha explicat la necessitat de la posada en marxa de la taxa turística “justament per a millorar la relació entre el turisme i el seu impacte en les persones i el seu entorn. La taxa turística ha de fer que el turisme col·labore en les despeses que genera i que estes no recaiguen exclusivament sobre el veïnat”.

Finalment Baldoví ha assegurat que “així mateix cal tindre present que no podem posar tots els ous a la cistella del turisme. Hem de diversificar l’economia de les comarques amb monocultiu turístic per tal de millorar les oportunitats de les persones amb una aposta decidida per la indústria i pel sector primari”.