Bota al contingut principal

El candidat a la Presidència de la Generalitat, Joan Baldoví, i l’Alcalde de València i candidat a la reelecció, Joan Ribó, han mantingut este matí una reunió amb els representants del Col·legi Oficial de Psicologia de la Comunitat Valenciana Vicenta Esteve i Miguel Ángel Torricos, per presentar-los les mesures que impulsarà Compromís per millorar l’atenció a la salut mental.

Segons ha explicat Baldoví “portem mesos explicant que una de les grans prioritats de Compromís és donar un nou impuls a la sanitat valenciana. Si soc elegit president lluitaré amb totes les meues forces per eixos 800 milions d’euros que no ens paga l’Estat per atendre als pacients desplaçats. Necessitem eixos diners per a invertir-los en atenció primària. I un dels àmbits on volem enfortir l’atenció primària és el de la salut mental. Estem tenint un gran problema de salut mental per moltes raons. I el que necessitem és donar-li una resposta des de la sanitat pública que és el que garanteix la igualtat. No tot el món té diners per a poder anar al psicòleg”.

En eixe sentit el candidat a President ha anunciat que en la pròxima legislatura es crearà la figura de l’especialista de salut mental de capçalera per a facilitar que l’atenció a la salut mental siga sempre amb la mateixa persona. Per aconseguir-ho s’incorporaran professionals de psicologia al sistema sanitari per a atendre la salut mental garantint personal de psicologia en cada centre de salut i consultori.

Per la seua banda Joan Ribó ha explicat que “per a millorar la salut mental són necessàries també mesures a llarg termini com fer una ciutat més amable, més tranquil·la, mes saludable, però també calen mesures de xoc com els programes que estem desenvolupant en este moment des de l’Ajuntament de València”.

“Dins d’eixes mesures de xoc en la pròxima legislatura posarem en marxa el Servei d’atenció a la salut mental greu amb diferents equips multidisciplinaris d’intervenció comunitària als barris i pobles de València, que suposarà un total de més de 100 professionals nous”, ha conclòs Ribó.