Bota al contingut principal

“Cada vot a Compromís serà un vot que treballarà per un model energètic més just i respectuós amb el territori. Alguns volen acabar amb el nostre territori. Nosaltres volem acabar amb les factures unflades i els beneficis multimilionaris de les grans elèctriques”, així s’ha expressat el candidat a President de la Generalitat, Joan Baldoví, en l’acte central de campanya de les comarques castellonenques que s’ha celebrat esta vesprada al Parc Ribalta de la capital de la Plana.

Baldoví, que ha centrat la seua intervenció en les propostes en matèria d’energia de la coalició, ha explicat que “no és el mateix un Botànic amb un Compromís fort, que sense ell. Això es veu clarament en el model energètic, el paper de les renovables i la protecció del nostre territori”.

“Des de Compromís sempre hem defensat les renovables, fins i tot quan ningú parlava d’això o quan el PP posava impostos al sol. Però ara mateix tenim un model energètic injust. Que enriqueix a uns pocs, a les grans multinacionals. I que perjudica a la immensa majoria de ciutadans que han de pagar les factures molt altes per a que eixos pocs s’unflen les butxaques. I ja hem vist quins estan sent els beneficis record d’algunes d’estes empreses”.

Per al candidat de Compromís “cal impulsar les renovables, però no volem maquillar el sistema actual, volem canviar-lo de dalt a baix. Volem que les renovables estiguen a prop d’allà on es consumeix, i puguem protegir el territori. Volem que la gent puga produir la seua pròpia energia en la seua vivenda, per a baixar la factura i que uns pocs no se continuen omplint les butxaques. Volem les renovables, si. Però no volem que servisquen d’excusa per a destrossar el nostre territori. I això ho podem defensar perquè nosaltres no tenim a ningú cobrant en consells d’administració de les grans elèctriques”.

“Per això cada vot a Compromís serà un vot que treballarà per un model energètic més just i respectuós amb el territori. Nosaltres volem acabar amb les factures unflades i els beneficis multimilionaris de les grans elèctriques i això es pot fer sense permetre que li passe a l’interior del nostre país el que li van fer a la costa als anys 90 i 2000”, ha conclòs la seua intervenció Baldoví.

Per part seua, el cap de llista per Castelló a les Corts, Vicent Marzà, ha assegurat que “la millor defensa del nostre territori, dels nostres pobles és garantir l’accés de veïns i veïnes als serveis públics, la millora de la qualitat de vida…”. Per això, ha anunciat que “Compromís activarà una renda rural perquè les persones que vivien, mantenen i cuiden l’entorn rural tinguen garantits els ingressos”. Marzà ha afegit que “Compromís facilitarà que tots els ciutadans i ciutadanes, també els de l’entorn rural tinguen garantits els mateixos drets i accés als serveis. La nostra ciutadania, siga del món rural o de la costa ha de tindre les mateixes oportunitats”.

En l’acte, presentat per Núria Solsona i en el qual ha participat la número dos de la candidatura autonòmica, Verònica Ruiz, ha intervingut el candidat de Compromís a la alcaldia de Castelló, Ignasi Garcia. L’amfitrió local ha afirmat que “Castelló necessita un nou impuls un impuls que passa per enfortir serveis púbics com la Sanitat, fent realitat unes urgències 24 hores en el Raval Universitari; per defensar el comerç local activant proposades com la ‘taxa Amazon’ o per generar activitat econòmica i potenciar el turisme generant una marca esportiva de Castelló que convertisca la capital de la Plana en un referent turístic i esportiu de primera magnitud”.