Bota al contingut principal

Compromís ha celebrat hui un acte sobre polítiques joves en què la influencer i activista, Carla Galeote, ha preguntat al candidat a la Presidència de la Generalitat, Joan Baldoví, i l’Alcalde de València i candidat a la reelecció, Joan Ribó, sobre les mesures que desenvoluparan en esta matèria en la pròxima legislatura.

En l’encontre que ha acollit el Centre del Carme, Baldoví, ha assenyalat que “moltes vegades es diu que els joves són el futur i no és cert. Els joves són el present i mereixen que solucionem els seus problemes del dia a dia”.

“Per això ens comprometem amb mesures per fer front a problemes com la falta d’accés a la vivenda per al qual regularem els preus del lloguer i construirem 5.000 vivendes públiques noves. Per als problemes en l’àmbit de la salut mental garantirem un psicòleg de capçalera en cada centre de salut, perquè molts joves no es poden pagar un psicòleg privat. I per als problemes que suposa la precarietat laboral apostem per primara des de la Generalitat a les empreses que paguen millors salaris”.

Segons el candidat “com venim remarcant durant esta campanya Compromís és garantia d’un Botànic més valent que treballe també per les persones joves”.

Joan Ribó per la seua banda ha incidit en què “per a combatre la mancança d’habitatge per a les persones joves i la precarietat del món laboral són necessaris mecanismes públics valents per revertir esta situació. Un d’eixos mecanismes ha de ser la potenciació del transport públic”.

“Quan parlem de mobilitat no podem obviar parlar de sostenibilitat, una qüestió lligada a la transició ecològica en què les persones joves estan molt implicades. Fer que València siga més accessible a nivell de mobilitat contribueix a què siga més respectuosa amb la lluita contra el canvi climàtic. El transport públic és el futur davant el canvi climàtic: sostenible, amb menys emissions, i adaptat als patrons de com es mou la joventut, que ja no opta tan massivament per la compra de cotxes”.

Segons ha explicat Ribó “en eixe sentit des que governem a València estem potenciant la mobilitat verda, amb carrils bici, i la peatonalització per facilitar desplaçar-se a peu. I el compromís amb la sostenibilitat va més enllà per això estem impulsant una ciutat amb més places i més zones verdes, amb la protecció de parcs naturals i reserves de la biodiversitat com l’Albufera”.

En este sentit, per completar les propostes de Compromís també s’ha incidit en què després de la posada en marxa la gratuïtat del transport públic per a joves, ara cal que la gratuïtat siga per a sempre. A més, es proposa donar una ‘targeta verda’ per usar gratis el transport públic a tota persona que done de baixa un vehicle particular. Així mateix s’ha presentat la proposta d’estendre la xarxa de transport públic perquè arribe a més pobles i ciutats, tinga més freqüències i siga 24h els caps de setmana.