Bota al contingut principal

El candidat a la Presidència de la Generalitat, Joan Baldoví, ha participat este matí en un repartiment d’informació sobre el programa de mobilitat de Compromís davant de l’Estació del Nord de València amb l’alcalde i candidat a la reelecció Joan Ribó i altres candidats i candidates. Baldoví ha explicat que “si volem lluitar contra el canvi climàtic hem de llevar cotxes de les carreteres. Però això només pot passar si donem alternatives a través del transport públic”.

“El servei de rodalies és clau per a connectar les ciutats i comarques valencianes però porten massa temps donant un servei lamentable. Anys de cancel·lacions, retards, falta d’inversió i abandonament ens han demostrat que Madrid no sap o no vol gestionar les nostres rodalies”.

Per al candidat “quan les coses es decideixen a 300km d’ací, no es fan pensant en els interessos dels valencians i valencianes. Per això, si soc elegit President em compromet a exigir el traspàs del servei de rodalies per a que siga gestionat per la Generalitat. Un traspàs que ha d’anar acompanyat pels recursos econòmics necessaris”.

“És una proposta ja aprovada en les Corts però que Ximo Puig no ha exigit amb la suficient contundència davant el govern central. Des de Compromís volem gestionar les rodalies per a ampliar la xarxa, modernitzar els trens, ampliar plantilles i millorar el servei. Volem gestionar des d’ací el que ens afecta als d’ací. És de sentit comú i el 28 de maig, cada vot a Compromís servirà per a fer-ho possible”, ha conclòs Baldoví.

Per la seua banda Ribó, ha explicat les propostes de la coalició valencianista per millorar el servici dels autobusos de l’EMT: “Augmentarem les freqüències, sobretot de les línies que donen servici als barris perifèrics de la nostra ciutat, com ara la Malva-rosa, o els Orriols, o Benicalap; també incrementarem les parades violeta perquè és una mesura que posa la en el centre la seguretat de les dones usuàries i està funcionant molt bé i volem reforçar-ho.

“També considerem important millorar el servici per a les famílies valencianes amb mascotes, per la qual cosa farem una prova pilot per deixar entrar gossos sense l’actual limitació de grandària, i ho farem d’inici en les línies amb connexió amb la PlatjaCan, la platja de gossos de Pinedo”, ha detallat Ribó.