Bota al contingut principal

La diputada de Compromís, Maria José Calabuig, ha enregistrat hui a les Corts una iniciativa parlamentària per conéixer si el Consell té previst ampliar la gratuïtat per a joves del transport públic de la Generalitat fins a finals de 2023. Actualment, aquesta gratuïtat caduca el 31 de juliol, aspecte que “ens preocupa, ja que desenes de milers de joves amb els títols gratuïts actualment es veuran afectats” segons afirma la diputada.

Des de Compromís, demanen a la Consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Transports, Rebeca Torró, que prorrogue aquesta mesura tan necessària per a la gent jove. “Sabem que hi ha pressupost suficient per a dur a terme aquesta mesura fins a finals d’any, ja que algun anunci hem escoltat al respecte en les últimes setmanes” confirma Calabuig. “No tindria sentit no ampliar aquesta gratuïtat, tenint la possibilitat de fer-ho, i aquesta decisió correspon exclusivament a la Conselleria”.

També recorda la diputada que “des de Compromís venim reclamant que aquesta mesura es convertisca en permanent, cosa que queda en mans del pròxim govern de la Generalitat”.

“La gratuïtat del transport públic ha ajudat a desenes de milers de joves a poder utilitzar el metro, el TRAM i el bus de manera quotidiana, afavorint l’ús del transport públic i apostant per un transport més sostenible. És imprescindible que mesures d’aquest tipus es convertisquen en permanents, perquè és el futur de la mobilitat: un transport públic assequible per a sempre”, conclou la parlamentària de Compromís.