Bota al contingut principal

La cap de llista al Congrés per Compromís-Sumar, Àgueda Micó, ha assegurat durant la reunió mantinguda este dilluns amb CCOO, que durant la pròxima legislatura exigirà que el Salari Mínim Interprofessional (SMI) augmente com a mínim fins arribar al 60% del salari mitjà espanyol.

“El que volem es continuar aprofundint en la reforma del Mercat Laboral amb una mesura que té com a objectiu, per un costat, continuar millorant els drets de les persones treballadores, i per altra, que l’augment de l’SMI comporte la pujada generalitzada de la resta de salaris”.

A més, Micó ha defensat la necessitat d’augmentar les indemnitzacions per acomiadament per millorar l’estabilitat laboral i enfortir els drets de les treballadores i treballadors. “Un acomiadament més lliure i més fàcil només comporta més inseguretat i inestabilitat al mercat laboral, a més de repercutir clarament en la salut mental de les persones”.

Per altra banda, des de Compromís-Sumar es vol continuar treballant, com ja s’ha fet estos darrers anys des de la Secretaria Autonòmica de Treball del Govern del Botànic, en la implementació de la jornada laboral de 32 hores amb el mateix salari.  Una mesura amb la qual millorar la conciliació laboral i reestructurar de forma més eficient els processos productius, augmentant la productivitat mentre millora la qualitat de treball de les treballadores i treballadors. “Es tracta d’una mesura que a més de millorar la vida de la gent, aposta per la sostenibilitat i posa a les persones també al centre de la política econòmica”.  ha conclòs Micó.