Bota al contingut principal

La cap de llista de Compromís-Sumar per València, Àgueda Micó, i el cap de llista per Castelló, Carlos Navarro, han defensat este matí a la capital de La Plana que la seua coalició és la millor aliada del sector de la ceràmica, “especialment dels seus treballadors, per a defensar els seus interessos a Madrid, des del Congrés i el govern”.

Micó i Navarro han fet estes declaracions amb motiu de la reunió que junt a la candidata per Castelló al Senat, Elsa Vilalta; i el síndic adjunt de Compromís a les Corts, Vicent Marzà, han mantingut amb els sindicats a la seu de Maria Agustina per abordar els punts d’una economia per a les persones i una ocupació de qualitat.

Micó ha destacat que en la pròxima legislatura “aprofundirem en tots els avanços en drets laborals que s’han impulsat durant esta legislatura per part de Yolanda Díaz i per això serà clau fer a Carlos Navarro diputat i evitar que entre en el Congrés el militar franquista de Vox per Castelló, per això amb la defensa dels interessos del nostre territori, el vot a Compromís-Sumar a les comarques de Castelló val triple”.

“Serem la veu que defensarà els nostres interessos, entre els quals està per suposat el del sector de la ceràmica de les comarques de Castelló i de tots els seus treballadors i treballadores”. Compromís-Sumar lluitarà perquè el sector de la ceràmica tinga el tractament que es mereix com a sector estratègic de la nostra economia a l’hora d’accedir a ajudes que ens permeten competir amb altres països que sí que impulsen ajudes potents a la ceràmica, com Itàlia.

“Necessitem totes les armes per a competir i garantir així la continuïtat i la qualitat dels llocs de treball del taulell, un veritable motor econòmic i d’ocupació. Continuarem treballant per reindustrialitzar les comarques de Castelló i per a diversificar sectors industrials per a generar ocupació de qualitat per a totes i tots.”, ha assenyalat Micó.

Per la seua banda el candidat per Castelló, Carlos Navarro, ha posat en valor que entre les polítiques per a la próxima legislatura, Compromís-Sumar ja ha anunciat que blindarà les pensions constitucionalment per evitar qualsevol intent de privatització i continuarà dignificant-les per equiparar-les a la mitjana europea, incrementant les pensions mínimes com a mínim fins al 60% del salari mitjà.

Navarro ha explicat que “la gent de les comarques de Castelló arrosseguem des de fa dècades una sensació d’estar eternament oblidades. Però no només es tracta d’una qüestió de sensacions. Es pot contrastar amb dades un dèficit d’inversions en infraestructures o en la dotació de serveis. Sobre esta situació de tipus estructural, ara a més a més s’estan donant un seguit de circumstàncies que posen en perill els nostres sectors industrials més importants, com són el taulell i el tèxtil. Ara de manera immediata cal atendre els efectes de l’encariment de les matèries primes en la nostra economia”.

“Els companys de Compromís han estat reivindicant solucions per al sector del taulell i aconseguint alguns avanços, però les ajudes han d’arribar sense més demora. També cal habilitar una solució immediata per a les treballadores afectades pels ERO en Marie Claire, que a més a més té la vessant de despoblament que tant està impactant en l’interior de les nostres comarques”, ha destacat, assenyalant que “tornant a les necessitats estructurals de les nostres comarques, hi ha molts fronts a abordar i tots tenen molt a veure en el dèficit de finançament. Per esmentar alguns sectors específicament, pense que necessitem millorar la mobilitat en un sentit d’eficiència del transport públic, per a que siga atractiu utilitzar-lo i, en paral·lel, vertebrar les nostres comarques”, ha conclòs el candidat.