Bota al contingut principal

Compromís ha registrat una pregunta escrita adreçada al president de la Generalitat per tal de conèixer el posicionament del Consell en el debat sobre la condonació del deute històric. En les últimes hores, la presidenta de la Comunitat de Madrid ha criticat una possible condonació del deute històric de les Comunitats Autònomes perjudicades per l’infrafinançament. La consellera d’Economia de la Comunitat de Madrid ha anunciat mesures legals si es posa en marxa un procés de regularització del deute de les CCAA.

Davant això, Joan Baldoví, síndic de Compromís a les Corts ha qualificat de “lamentable” que Mazón “calle davant els atacs d’Ayuso a la condonació del deute històric, una reclamació històrica de la societat civil valenciana avalada pels experts en finançament autonòmic”.

“Els valencians i valencianes no demanem que ens perdonen res, el que exigim és que ens paguen el que ens deu l’Estat per haver-nos maltractat durant dècades amb un finançament insuficient. Durant el govern del Botànic esta reivindicació ha sigut un dels pilars de l’agenda valenciana, i és deplorable que el govern de PP i Vox callen davant una oportunitat històrica per a aconseguir-la. Ja va ser preocupant que no s’incloguera en l’acord de govern entre el PP i Vox, però este silenci ens confirma que no forma part de les prioritats del Consell” ha afirmat Baldoví.

Per a Baldoví “en lloc de mentir als valencians sobre l’origen del deute com ha fet en els últims dies, el que esperem del president de la Generalitat és que actue com a tal i pose els interessos valencians per davant dels seus interessos partidistes. La seua submissió a Ayuso ens podria costar més de 40.000 milions d’euros als valencians, i és un preu que el nostre poble no està disposat a pagar”.