Bota al contingut principal

El diputat i portaveu de sanitat de Compromís, Carles Esteve, ha demanat la compareixença del Conseller de Sanitat, Marciano Gómez, després de conèixer les informacions que apunten a què dos empreses consultores seues apareixen com a pagadores en la instrucció del cas que investiga el saqueig a la sanitat pública valenciana per part de la família Blasco.

Com explica Esteve “volem que el conseller explique en seu parlamentària la seua relació mercantil amb empreses de la trama corrupta del cas Osvaldos, en què s’investiga el desviament de 35 milions d’euros de fons públics provinents d’adjudicacions públiques sanitàries”.

Segons ha publicat hui eldiario.es esta investigació judicial ha constatat que Marciano Gómez va ser administrador únic de dues consultores del sector sanitari, Iniciativas Médicas y Farmacéuticas SL i Iniciativas y Marketing Sociosanitario SL que van fer pagaments a empreses de la trama sense cap justificació.

Esta situació es suma a la seua gestió com a secretari autonòmic de l’extinta Agència Valenciana de Salut entre altres càrrecs amb el govern d’Eduardo Zaplana, amb què a més del model Alzira també fou un dels màxims responsables de la ruïnosa privatització de les ressonàncies magnètiques que suposaren un forat en sobrecostos de centenars de milions d’euros abans de què el Botànic puguera revertir a allò públic este servici.

Per a Esteve “és d’una preocupació màxima que Mazón haja posat a un gestor amb un currículum com este al capdavant de la sanitat pública valenciana. No podem més que pressuposar que el negoci d’uns quant amiguets del PP serà de nou allò prioritari en les decisions que prenga en detriment de la qualitat d’un servei públic fonamental”.