Bota al contingut principal

La diputada de Compromís i portaveu d’Agricultura, Paula Espinosa, ha registrat unes preguntes parlamentàries dirigides al Conseller, José Luis Aguirre, per a demanar explicacions del “a totes llums inadequat nomenament de Leticia Sanchiz Becquet com a directora general de Producció Agrícola i Ramadera”.

Com explica Espinosa “esta persona és propietària i forma part de l’equip directiu del Grup Sanchiz una empresa dedicada a l’activitat ramadera, gestió de residus, plantes de biogàs i fotovoltaiques, que ha sigut sancionada per abocaments excessius de purins generats en la seua macro granja de Balsa de Ves a Albacete”.

Així mateix, el Grup Sanchiz ha estat acusat d’irregularitats laborals, en la falta de benestar animal i d’ocultació d’informació respecte als seus plans d’abocaments. “Una persona amb estos conflictes d’interessos no pot estar al davant d’estes responsabilitats públiques, és inacceptable”.

Per això Compromís ha presentat iniciatives parlamentàries per a què el conseller d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, José Luis Aguirre, explique per què no ha tingut en compte en el nomenament que esta persona encara consta com a directiva d’un grup empresarial el qual ha rebut sancions per irregularitats, ocultació de dades de l’impacte ambiental de les seues activitats vinculades amb la ramaderia industrial i la gestió de residus.

“A banda d’estudiar la possible vulneració de la llei d’incompatibilitats, queda prou clar que el model de gestió que destil·la este tipus de nomenaments no és el més adequat per a la nostra agricultura i ramaderia”, ha conclòs Espinosa.