Bota al contingut principal

Les dades estadístiques de la Dependència recullen un empitjorament en la gestió del sistema per part del govern de PP i Vox. La portaveu adjunta de Compromís a Les Corts Valencianes, Aitana Mas, ha alertat que per primera vegada des de setembre de 2015 ha baixat el nombre de persones beneficiàries de les ajudes per a garantir l’autonomia personal dels dependents mentre puja la llista d’espera per a reconèixer este dret de la ciutadania.

En els seus primers 100 dies de govern, el Consell de Carlos Mazón ha tingut molta més presa per baixar els impostos especials als rics que en ajudar a la gent més necessitada. Este setembre tenim 1.200 persones menys dins del sistema que garanteix l’autonomia de milers de persones. Això no havia passat en els huit anys del govern del Botànic . És la primera vegada que baixen els beneficiaris”, ha denunciat Mas.

A l’1 d’agost, d’acord a les dades de la pròpia conselleria d’atenció a la Dependència, el sistema ha passat de 140.900 persones beneficiàries a 139.699. Així mateix, “la llista d’espera ha pujat un 17,5%. És normal que a l’estiu hi haja un xicotet increment en les llistes, però la dada actual ens retrotrau a març de 2021 amb més de 18.000 persones esperant, quasi 3.000 més que a l’1 d’agost”.

No sabem si és una declaració d’intencions o simplement una gestió negligent”, ha continuat Mas, “la consellera Camarero s’ha dedicat fins ara a dir que estava buidant d’ideologia la conselleria. Jo li recomanaria que continuara amb la que hi havia, la de Compromís, que va plenar de dignitat uns serveis socials que eren merament assistencials i que el PP va deixar com els pitjors de tota Espanya. Va ser la ideologia e Compromís la que va igualar per primera vegada la inversió social de la Generalitat amb la resta de l’Estat. I li recordem a la consellera Camarero que el seu Partit Popular es va caracteritzar per abandonar en mig de la crisi econòmica de fa una dècada a moltíssima gent. En lloc d’estar repetint que el Consell del PP i Vox és el consell dels millors, el que hauria de fer és posar-se a treballar i intentar emular una gestió que va ser reconeguda en molts aspectes per associacions i administracions de diferents tipus”, ha conclòs Mas.