Bota al contingut principal

El síndic de Compromís, Joan Baldoví i la portaveu d’agricultura en les Corts, Paula Espinosa han visitat hui la comarca del Camp del Túria per a conèixer la situació del sector agrícola damnificat pels efectes de la darrera DANA.

Segons ha explicat Baldoví “des de Compromís hem volgut estar a peu de camp per comprovar junt amb els llauradors quines han estat les conseqüències de la tronada del passat diumenge en una franja important del Camp de Túria que engloba les localitats de La Pobla de Vallbona, Benaguasil, Llíria o Bétera”.

“El panorama és dantesc en els camps de cítrics i caquis. Per això el pròxim dijous en la seua compareixença en les Corts li exigirem al conseller d’Agricultura, José Luis Aguirre, que arbitre ajudes directes per als nostres llauradors, desgravacions fiscals en la pròxima declaració de la renta i exempcions de la contribució agrària. Creguem que és el moment de posar en marxa mesures ràpides perquè els nostres llauradors puguen pal·liar els greus danys que han tingut per culpa d’esta inclemència meteorològica”.

Per la seua banda Espinosa ha assenyalat que “hem comprovat com en alguns cassos els desperfectes ocasionats per les fortes tempestes de l’última DANA van arrasar el 100% de la collita i previsiblement també afectarà a la producció de l’any que ve”.

“Davant açò dóna la sensació que el conseller d’Agricultura estiga desaparegut. En les ultimes setmanes han tingut lloc al llarg del nostre territori diferents DANEs que han assolat algunes comarques, com ara la del Camp de Túria, on la pluja, la pedra i el vent huracanat, han arrasat amb 7.026 hectàrees de cultiu. Resulta primordial que la Conselleria actúe amb urgència, i plantege les mesures oportunes per a compensar els danys de les persones afectades per estos sinistres en totes les zones que s’han vist afectades: l’Alt Palància, Plana Baixa, l’Horta Sud, Utiel-Requena, Els Serrans i la Canal de Navarrés”, ha conclòs la parlamentària.