Bota al contingut principal

Compromís-Sumar ha exigit al Govern que reduïsca l’entrada massiva de creuers perquè “asfixien les ciutats i suposen un perill present per al medi ambient”. El diputat del grup plurinacional Sumar del Congrés dels Diputats, Alberto Ibáñez, en el Dia Mundial del Turisme, ha registrat una iniciativa per a començar a assumir políticament les externalitats negatives del turisme des del feminisme, ecologisme i l’equitat social.
Així mateix, el parlamentari valencià ha denunciat que “estem davant un model productiu que genera salaris baixos, ocupacions pobres i molta economia submergida”. En aquest sentit, Ibáñez ha subratllat que l’expressió “el turisme genera riquesa” és una cosa “totalment falsa”. “Les comarques turístiques, com la Marina, tenen la taxa AROPE més alta del País Valencià”, ha assenyalat el parlamentari de Compromís-Sumar, qui ha afirmat que “les ciutats amb major taxa de turisme de masses són aquelles on el preu de l’habitatge és més car, la qual cosa obliga a expulsar als veïns dels seus barris”, per això, “és necessari regular i controlar el preu dels apartaments turístics”.

Ibáñez ha conclòs que “en la nova legislatura és vital democratitzar l’economia per a acabar amb la massificació turística, regular i restringir l’arribada massiva de creuers als nostres ports ha de ser un primer pas”.